După ce a lansat iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR la finalul lunii septembrie, Apple va îmbunătăți și linia de tablete, care vor semăna mai mult cu telefoanele, sistemul de operare va aduce aminte mai mult de cel de pe iPhone XS Max și marginile vor fi din ce în ce mai subțiri.

Evenimentul din această seară va fi concentrat în jurul iPad-ului, dar și a liniei de laptopuri MacBook.

La ce să ne așteptăm?

iPad Pro

Apple va îmbunătăți fără îndoială cele mai performante tablete pe care le are în portofoliu, adică iPad Pro. În primul rând, la nivelul designului, iPad Pro va avea margini mai subțiri și nu va mai avea niciun buton. De asemenea, iPad-urile vor avea o cameră TrueDepth, prin care autentificarea va fi făcută doar cu ajutorul feței și nu prin amprentă.

Tabletele nu vor avea breton, ci vor avea o margine subțire și simetrică în toate colțurile. De asemenea, Apple nu va folosi un ecran OLED, pentru a reduce costurile. Cel mai mic iPad Pro va avea o lățime de 7 inci și o înălțime de 9,7 inci, iar modelul mai mare va avea o înălțime de 11 inci și o lățime de 8,5 inci.

În plus, conform tuturor informațiilor apărute înainte de lansare, Apple va repoziționa conectorul inteligent din partea laterală în partea inferioară, ceea ce înseamnă că tabletele vor putea fi folosite cu o tabletă în modul vertical. Se pare că Apple va elimina mufa de căști de pe aceste tablete și s-ar putea să vedem o schimbare radicală, în sensul că portul Lightning de încărcare ar putea fi înlocuit cu unul USB-C.

La nivel tehnic, iPad Pro va avea noile procesoare A12X Bionic, care sunt chiar mai rapide decât modelele A12 Bionic de pe telefoanele de anul acesta.

Apple Pencil 2

Pe lângă noile iPad Pro, Apple va lansa și un nou stylus, adică Pencil 2. Acesta va putea fi lipit magnetic de marginile noilor iPad-uri și s-ar putea încărca wireless când este lipit de iPad.

MacBook Air

Linia Air e una dintre cele mai populare de la Apple, dar nu a mai fost îmbunătățită radical de câțiva ani buni. Designul este același de multă vreme, doar specificațiile au fost îmbunătățite.

Se pare că Apple vrea să aducă un nou model Air de 13 inci și cu ecran Retina, în sfârșit. Va avea același design ca Air, dar cu margini mai subțiri. Prețurile vor fi între 800 și 1200 de dolari.

Ce altceva am putea vedea? Un nou MacBook de 12 inci, cel mai ieftin laptop de la Apple, îmbunătățiri de procesoare la iMac și poate un nou Mac mini. Probabil evenimentul va anunța și lansarea comercială, în sfârșit, după un an, al încărcătorului wireless AirPower.