Instrumentele AI alimentează deja o mulțime de tehnologii și abordează sfera socială, motiv pentru care Google a lansat competiția Google AI Impact Challenge, prin care își propune să trateze „unele dintre cele mai mari probleme sociale, umanitare și de mediu ale lumii”, scrie compania într-un articol pe blog.

Competiția face parte din programul AI for Social Good al companiei. Pe lângă cele 25 de milioane de dolari investite în concurs, proiectele acceptate vor intra într-un program de accelerare, unde vor beneficia de credite Google Cloud pentru costurile de computing, precum și îndrumare de la Google Cloud și DataKind, un ONG pentru data science.

Sunt așteptați să se înscrie în competiție ONG-uri, academicieni și antreprenori sociali din întreaga lume și să prezinte propuneri privind modul în care ar putea utiliza inteligența artificială pentru a ajuta la rezolvarea unora dintre cele mai mari probleme sociale, umanitare și de mediu ale lumii.

Printre problemele abordate anterior de Google și alți antreprenori se numără conservarea vieții sălbatice, ocuparea forței de muncă, predicția inundațiilor, prevenirea sărăciei sau sănătatea sugarilor.

Foto credit: choat / Deposit Photos