iPhone 8 este, probabil, cel mai așteptat telefon al acestui an. Produsele Apple au mereu o aură magică în jurul lor și stârnesc mereu entuziasmul fanilor și interesul publicațiilor de specialitate, dar iPhone 8 a creat așteptări și mai mari.

iPhone 8 va fi disponibil la precomandă evoMAG, aici.

Anul trecut, iPhone 7 nu a fost ceea ce se aștepta lumea. Înainte, la fiecare doi ani, Apple lansa smartphone-uri cu totul noi, cu design diferit și funcționalități nemaivăzute pe alte telefoane ale sale. iPhone 7 a fost, mai degrabă, un iPhone 6SS, venind cu un design foarte similar și cu o singură funcție cu adevărat nouă - camera dublă - dar care este disponiblă doar pe versiunea plus.

Din acest motiv, iPhone 8 este foarte așteptat - deoarece promite că va livra tot ce nu a reușit iPhone 7 să ofere. În plus, toate leak-urile de până acum și toate zvonurile ne creează unui smartphone capabil să se ia la trântă cu Samsung Galaxy S8 și chiar să-l depășească.

Până la lansarea iPhone 8 mai avem de așteptat, dar s-au strâns suficiente informații încât să ne putem face o impresie clară privind acest dispozitiv. Mai jos am adunat toate zvonurile legate de iPhone 8 și vorbim despre specificații, preț, design și alte detalii.

Specificațiile iPhone 8

2017 marchează cea de-a zecea aniversare a iPhone-ului, deci nu există nicio urmă de îndoială în privința faptului că Apple va încerca să uimească pe toată lumea cu iPhone 8. Zvonuri despre acest model auzim de foarte mult timp, chiar dinainte de lansarea iPhone 7 și iPhone 7 Plus și se presupune că Apple lucrează cu aproximativ 10 prototipuri, de asta unele informații par să se contrazică.

Display-ul va fi primul care va sări în ochi la iPhone 8. Dacă leak-urile de până acum se dovedesc reale, iPhone 8 ar urma să aibă display pe toată suprafața frontală, similar LG G6 și Samsung Galaxy S8. iPhone-urile nu au excelat niciodata la capitolul "screen-to-body ratio", dar sperăm că iPhone 8 să rezolve acest lucru. Dacă acest zvon se va confirma, ar însemna ca iPhone 8 să aibă dimensiuni similare cu cele ale iPhone 7, dar display cu diagonală similară cu cea a iPhone 7 Plus, adică de 5,8 inch.

Din cei 5,8 inch, 5,15 ar fi zona utilizabilă, restul suprafeței urmând să ocupată de butoanele virtuale care vor înlocui butonul de Home. Camera frontală, microfonul și senzorul de lumină ar putea fi intergrate în acest display și se vehiculează și faptul că iPhone 8 ar avea senzorul de amprente Touch ID integrat în ecran. Compania ar fi avut ceva probleme cu această funcționalitate, însă e posibil ca totul să se rezolve până la lansarea iPhone 8. Dacă nu se rezolvă, e posibil ca Apple să integreze senzorul de amprente pe spate, undeva pe la jumătatea dispozitivului.

Odată cu iPhone 8, Apple ar putea cu un display OLED din plastic. Până acum, compania a folosit display-uri LCD pe care le-a optimizat foarte bine, însă ecranele OLED oferă contrast mai mare, unghiuri de vizibilitate crescute și culori mai vii. Existau zvonuri potrivit cărora iPhone 8 ar fi urmat să aibă display cu margini curbate, dar din imaginile scăpate până acum pe internet, s-ar părea că șansele ca acest zvon să se materializeze sunt foarte mici.

Cel mai probabil, display-ul va fi unul 2,5D, adică va avea marginile ușor rotunjite, pentru a conferi un aspect deosebit și o senzație mai plăcută în mână. Folosirea unui ecran curbat ar însemna costuri mai mari pentru Apple și eventuale probleme pe linia de producție.

Performanțele vor fi asigurate de un procesor Apple A11 și, mai mult ca sigur, vor fi excelente. Acesta este produs de TSMC și diferența va fi majoră față de procesorul Apple A10. Apple A11 va avea arhitectură pe 10 nanometri, față de A10 care este construit pe baza unui proces pe 16 nanometri. Asta se va traduce într-o performanță mult mai mare, dar și o eficiență energetică mai bună. Deci, chiar fără o baterie mult mai mare și fără să crească neapărat memoria RAM, Apple ar putea lansa un smartphone cu performanțe de invidiat și autonomie bună.

Procesorul Apple A11 ar putea fi dotat și cu o serie de funcționalități cu totul noi pentru telefoanele iPhone. Mai exact, acesta ar putea asigura compatibilitatea cu încărcarea wireless, dar ar putea fi responsabil și pentru funcții precum recunoașterea facială, a irisului sau recunoașterea unor gesturi, iar acestea ar fi responsabile pentru asigurarea unei siguranțe sporite. Revenind un pic la încărcarea wireless, inițial se credea că Apple va integra pe iPhone 8 un modul de încărcare wireless capabil să funcționeze de la distanțe mai mari, dar din ce în ce mai multe voci spun că telefonul va avea o tehnologie de încărcare prin inducție, la fel ca alte smartphone-uri deja existente pe piață.

Camera foto principală de pe iPhone 8 va fi duală, la fel ca în cazul iPhone 7 Plus, dar nu există foarte multe zvonuri în legătură cu ea. Ce se presupune este că ambele lentile vor dispune de stabilizare optică a imaginii, iar utilizatorii vor putea face portrete cu efect de bokeh. Camera frontală ar putea aduce noutăți mai multe. E posibil ca iPhone 8 să integreze tehnologii de recunoaștere 3D, permițând caracteristicile de securitate menționate anterior. Zvonurile sugerează faptul că Apple ar oferi și o serie de funcționalități ce țin de realitatea augmentată, dar există și informații privind o cameră frontală dublă.

Designul iPhone 8

Designul iPhone 8 va fi foarte important, atât pentru companie cât și pentru utilizatori. Apple a făcut o artă din designul de produs și nu degeaba Jony Ive, designerul-șef al companiei, este văzut ca un zeu în domeniul său.

Cu toate astea, Ive nu este lipsit de defecte și a dat și câteva ”fail-uri” pe parcursul carierei sale. Dintre cele mai recente amintim de iPhone 5C și ale sale carcase inspirate de șlapii Crocs, dar și de Mac Pro, PC-ul desktop cu formă de coș de gunoi.

Designul iPhone 8 ar putea fi, cum zic americanii, ”hit or miss”. Având în vedere că pe Internet am văzut numeroase versiuni ale dispozitivului, nu putem ști exact care va fi cea finală. Majoritatea dintre ele au design din sticlă și un aspect foarte plăcut, dar există și unele mai puțin frumoase, cu senzorul de amprente poziționat pe carcasa din spate și cu un aspect nu tocmai reușit.

Revenind un pic la construcția din sticlă, merită menționat faptul că aceasta este foarte importantă și pentru încărcarea wireless. Dispozitivele metalice nu pot fi încărcate prin inducție, deoarece curentul de la încărcător nu are cum să ajungă la baterie.

Sticla marchează și o schimbare a filosofiei de design, Apple mișcându-se în direcția iPhone 4S, unul dintre cele mai frumoase dispozitive ale companiei, și detașându-se de designul metalic pe care îl tot folosește de la iPhone 5 încoace.

Rămâne de văzut cum va arăta varianta finală de iPhone 8, dar sperăm că nu va fi cea care ne amintește de clonele chinezești de iPhone.

iPhone 8, iPhone 7S și iPhone 7S Plus?

Unul dintre cele mai importante zvonuri - pe care l-am tot auzit de altfel - vorbește despre faptul că Apple ar putea lansa trei telefoane în cadrul evenimentului din toamnă. Mai exact, se vorbește despre iPhone 7S, iPhone 7S Plus și iPhone 8.

iPhone 8 ar urma să fie dispozitivul ”premium” al gamei, iar iPhone 7S și iPhone 7S Plus ar fi pentru mase. iPhone 7S și iPhone 7S Plus ar urma să aibă același aspect ca și dispozitivele lansate anul trecut, dar și funcționalități similare. Mai exact, designul ar fi identic, display-urile la fel, dar performanțele iPhone 7S și iPhone 7S Plus ar urma să fie mai bune decât cele ale iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Camerele foto ar putea fi și ele îmbunătățite în cazul acestor modele.

Mișcarea ar avea logică. Având în vedere că posesorii de iPhone-uri nu reacționează foarte bine la schimbări bruște și sunt mai conservatori, ar fi înțelept din partea Apple să le ofere opțiunea de a face un upgrade fără să fie nevoiți să interacționeze diferit cu noile telefoane. iPhone 8, fiind un dispozitiv aniversar, e normal să fie un milestone pentru companie, dar asta nu înseamnă că toată lumea este pregătită pentru el.

Cu iPhone 7S, iPhone 7S Plus și iPhone 8, Apple ar mulțumi pe absolut toată lumea (mai puțin pe cei care sperau la un iPhone ”de buget”).

Prețul iPhone 8 și lansarea

Lansarea iPhone 8 va avea loc în toamnă, în luna septembrie, dar ziua nu este cunoscută deocamdată. Ce se mai zvonește este faptul că iPhone 8, cu toate că ar fi prezentat simultan cu iPhone 7S și iPhone 7S Plus, ar urma să ajungă cam cu două luni mai târziu în magazine decât celelalte două modele.

Prețul iPhone 8 nu este nici el cunoscut în acest moment, dar sunt destul de multe speculații pe această temă. Dacă, într-adevăr, va fi ”dispozitivul premium” dintre cele trei, prețul iPhone 8 ar putea fi considerabil mai ridicat decât al oricărui telefon lansat de Apple până acum. Mai exact, iPhone 8 ar putea costa peste 1.000 de dolari, prețurile iPhone 7S și iPhone 7S Plus urmând să fie aceleași pe care le aveau și 7 și 7 Plus în momentul lansării.

Acestea sunt datele pe care le avem, deocamdată, despre iPhone 8 și nu uitați că sunt doar zvonuri neconfirmate. Până în septembrie, când va avea loc lansarea oficială a iPhone 8, mai e destul timp, deci ne așteptăm la și mai multe leak-uri în această perioadă. Noi vom actualiza constant acest articol și vă vom ține la curent cu tot ce ține de iPhone 8.