iPhone XS, iPhone XS Max și (acum știm sigur) iPhone XR sunt, probabil, cele mai anticipate smartphone-uri ale acestei jumătăți de an și zvonuri au circulat din zeci de surse și pe zeci de subiecte. Înainte de lansarea noilor iPhone-uri, le-am adunat pe toate, iar unele dintre ele se confirmă cu câteva ore înainte de prezentarea oficială, altele se infirmă.

Numele noilor iPhone-uri, subiect de dispută internă la Apple

Cele mai multe zvonuri, auzite încă din prima parte a anului, fac referire la numele dispozitivelor. Am auzit diverse variante până acum și există surse apropiate companiei care au declarat că Apple a avut probleme cu numele. E ciudat că gigantul nu și-a dat seama că ar putea fi problematic pe termen lung să lansezi iPhone 8 și iPhone (X) 10 în cadrul aceluiași eveniment.

Până de curând, credeam că numele vor rămâne acestea: iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XC. iPhone XC ar fi urmașul lui iPhone 8 (deci iPhone 9), iPhone XS ar fi urmașul lui X, iar iPhone XS Max ar fi varianta Plus a lui XS.

Totuși, Apple a venit să contrazică pe toată lumea cu numai câteva ore de evenimentul oficial.

Nu e iPhone 9, nici iPhone XC - e iPhone XR

Cei de la allthings.how au descoperit, în codul sursă al site-ului Apple, o serie de informații importante. Aflăm de la ei că în seara aceasta Apple va prezenta, într-adevăr, trei smartphone-uri: iPhone XS și XS Max, dar și iPhone XR.

Așadar, urmașul lui iPhone 8 nu se va numi nici iPhone 9, nici iPhone XC, ci iPhone XR.

Rămâne ca pe site-ul Apple să mai apară și informații oficiale despre prețul iPhone XS, XS Max și XR și deja compania nu va mai avea ce să prezinte la eveniment.