UPDATE: Prețurile pentru iPhone XS încep de la 999 dolari, iar prețurile pentru iPhone XS Max încep de la 1099 de dolari. Acestea sunt prețurile pentru versiunile cu 64GB spațiu de stocare. Zvonurile ziceau că iPhone XS Max va costa la fel ca X, dar se pare că Apple a ridicat prețul.

Prețul iPhone XR începe de la 749 de dolari.

---

Anul trecut, când Apple anunța iPhone X, seta și un nou prag de preț pe piața smartphone-urilor. După telefonul de 1.000 de dolari al Apple, mai multe companii au ridicat și ele prețurile vârfurilor de gamă și utilizatorii se tem ca Apple să nu urce din nou cu sumele cerute pentru vârfurile sale de gamă. Se pare că nu așa vor sta lucrurile.

Astfel, având în vedere că vor fi lansate tot trei smartphone-uri, iPhone 9 sau iPhone XR va costa la fel ca iPhone 8, XS va avea același preț cu 8 Plus, iar iPhons XS Max va avea același preț ca iPhone X de anul trecut.

Preț iPhone XS, XS Max și XR în România

QuickMobile a listat deja noile iPhone-uri pe site în urmă cu câteva zile - dintr-o eroare sau dintr-o tentativă de marketing nu tocmai etică. Având în vedere că distribuitorii de electronice primesc din timp informațiile ce țin de specificații și preț și că respectivul magazin online a mai fost sursa unor leak-uri în ultimii ani, putem lua de bune detaliile legate de prețurile noilor iPhone-uri în România.

Prețul iPhone 9/XR în România

64 GB – 3.799 lei

256 GB – 4.599 lei

Prețul iPhone XS în România

64 GB – 4.849 lei

256 GB – 5.649 lei

512 GB – 6.499 lei

Prețul iPhone XS Max în România

64 GB – 5.399 lei

256 GB – 6.199 lei

512 GB – 6.999 lei

Merită menționat că la momentul redactării acestui articol cei de la QuickMobile au dezactivat opțiunea de precomandă pentru noile iPhone-uri și au ascuns și prețurile, dar paginile telefoanelor sunt încă active. Un exemplu poate fi văzut aici.

Mai sunt doar câteva ore până vom afla exact cât vor costa noile smartphone-uri pe piața românească. Aici sunt mai multe zvonuri înainte de lansarea iPhone XS, XS Max, XR.