Actualul director general al Alibaba, Daniel Zhang, îl va înlocui în funcția de președinte și va păstra și funcția de director general, anunță Reuters. Jack Ma, care a împlinit astăzi, pe 10 septembrie, 54 de ani, a renunțat în 2013 la poziția de director general al Alibaba, rămânând în funcția de președinte al consiliului de administrație al grupului.

Jack Ma este unul dintre cei mai bogați oameni din China, cu o avere netă de 36,6 miliarde de dolari, conform revistei Forbes. Compania are peste 66.000 de angajați și o capitalizare bursieră de aproximativ 420 miliarde de dolari.

Jack Ma e unul dintre cei mai respectați antreprenori din toată lumea. Fondatorul gigantului chinez din retail a primit, de-a lungul timpului, aprecieri pentru stilul său de management și pentru drumul spre postura de lider.

Jack Ma a înființat Alibaba în 1999, veniturile companiei ajungând în trimestrul doi la 80,9 miliarde de yuani (11,8 miliarde de dolari), în creștere cu 61% față de anul trecut. Într-o scrisoare deschisă, Jack Ma a anunțat că va reveni în domeniul educației și că va continua să încurajeze un număr tot mai mare de tineri antreprenori să devină lideri în domeniile lor. Vezi aici ce-ai putea învăța, ca antreprenor, de la Jack Ma.

”Am, încă, o grămadă de visuri pe care vreau să le urmez”, a scris Jack Ma, citat de CNBC. ”Apropiații știu că nu-mi place să stau degeaba”, a mai scris fondatorul Alibaba.