Startup-ul Altos Labs a obținut o finanțare de cel puțin 270 de milioane de dolari până în acest moment pentru a analiza potențialul tehnologiei de reprogramare a celulelor pentru a le opri îmbătrânirea la animale și oameni.

Deși până acum se știe puțin despre Altos, oamenii pe care i-a angajat ne-ar putea da o idee despre ce fel de tehnologii vrea să implementeze. Printre oamenii implicați la Altos Labs se află Dr. Shinya Yamanaka, care a fost un pionier în cercetările legate de reprogramarea celulară, obținând și un premiu Nobel pentru asta în 2021. El va servi drept consilier neplătit în consiliul consultativ științific al Altos, potrivit Daily Mail.

Alte talente aduse la Altos îl includ pe Dr. Juan Carlos Izpisua Belmonte, biolog spaniol care lucrează la Institutul Salk din California, care a fost pionier în cercetarea schimbării celulelor. În 2016 a demonstrat tehnica celulelor stem embrionare a lui Yamanaka și a aplicat-o la șoareci, care apoi au prezentate semne de întinerire a celulelor.

Deocamdată, unul dintre primele obiective ale Altos va fi probabil aplicarea reprogramării celulare într-un mod care să nu omoare animalul. În testele anterioare tehnica ar putea produce tumori embrionare numite teratoame și au fost puține cercetări publicate cu privire la aceasta până acum, în ciuda interesului și a finanțării.

Bezos, în vârstă de 57 de ani, cu o avere evaluată la 200 de miliarde de dolari, a investit anterior în Unity Biotechnology, care avea același scop de găsire a unei soluții pentru îmbătrânire. Milner, în vârstă de 59 de ani, cu o avere evaluată la 4,8 miliarde de dolari, a cofondat compania de internet Mail.Ru, și a finanțat în ultimul an cercetarea longevității prin intermediul Milky Way Foundation.

Altos nu a făcut încă un anunț oficial, dar pe lângă Bezos și Milner, compania ar putea avea printre investitori alte personaje bogate din Silicon Valley și firme de venture capital.