Ultimul an și jumătatea ne-a arătat necesitatea plăților contactless. Românii au adoptat din ce în ce mai mult aceste metode de plată și le-au descoperit utilitatea și simplitatea. Iar numărul clienților ce vor să plătească cu telefonul sau cu cardul contactless va crește în continuare, și antreprenorii care țin cont de această tendință vor fi cei mai câștigați. Dar instalarea de POS-uri contactless poate fi un proces costisitor și complicat. Aici intervine SmartPhone POS.

Soluția SmartPhone POS de la CEC Bank transformă smartphone-ul de zi cu zi într-un terminal de plată și a fost creată special pentru antreprenorii care vor să înceapă să accepte plățile contactless cu cardul, dar care nu vor (sau nu pot) să investească în terminale POS, alte echipamente specializate, sau în trainingul angajaților în acest sens.

În următoarele rânduri vom explora împreună modul de funcționare al acestei soluțiile, dar și beneficiile ei. Înainte de orice, haideți să vedem exact ce este SmartpHone POS de la CEC Bank.

Ce este SmartPhone POS de la CEC Bank

Soluția SmartPhone POS oferită de CEC Bank antreprenorilor constă într-o aplicație specială care se folosește de cipul NFC (Near Field Communication) al telefonului pentru a transforma smartphone-ul într-un POS (Point of Sale) portabil.

Cipul NFC de pe smartphone-ul cu aplicația CEC Bank SmartPhone POS instalată preia, de la o distanță mică, informațiile de plată de la un card contactless sau de la un alt smartphone sau smartwatch cu NFC și funcție de plată contactless.

Astfel, antreprenorii pot accepta plăți chiar și dacă clienții nu dispun de cash, sau chiar și atunci când sunt pe teren, unde nu au acces la un POS clasic. Ei sau angajații au nevoie doar de un smartphone cu NFC și de aplicația SmartPhone POS de la CEC Bank instalată, iar banii ajung direct în contul companiei.

Cum îți transformi telefonul în POS cu CEC SmartPhone POS

Primul pas pentru a începe să accepți plăți contactless cu telefonul tău mobil cu Android ar fi să închei un contract de servicii și acceptare la plată cu CEC Bank.

E bine de știut: dacă activezi contractul până la finalul acestui an, vei beneficia de 0 comision până la data de 30 iuni 2022.

Odată ce a semnat contractul, trebuie să descarci aplicația CEC SmartPhone POS din magazinul Google Play. O poți instala de aici.

Pentru a te loga în aplicație, o deschizi, introduci codul unic de utilizator și numărul de telefon. Vei primi, prin SMS, un cod de autentificare pe care va trebui să îl introduci. Îți alegi o parolă cât mai sigură, după care vei selecta un terminal disponibil pentru a fi transformat în POS. Apeși pe el și aștepți ca POS-ul digital să fie creat.

Și gata. Acum poți accepta plăți cu telefonul mobil, oriunde te-ai afla.

Cum accepți plăți cu telefonul mobil folosind CEC SmartPhone POS

După ce ai parcurs pașii de mai sus, acum ai în buzunar un terminal capabil să accepte plăți contactless. Și tot procesul este foarte simplu.

În primul rând, vei introduce suma pe care trebuie să o plătească clientul și apeși butonul ”Confirmați”. Apoi, trebuie doar să apropii cardul, smartphone-ul sau smartwatch-ul clientului de spatele telefonului tău pentru a iniția plata.

Plata se procesează în câteva secunde și vei avea opțiunea de a trimite chitanța către client prin email, SMS, WhatsApp sau alte platforme. Dacă ai făcut o greșeală sau dacă clientul s-a răzgândit, poți să o anulezi, selectând opțiunea potrivită și apropiind din nou cardul clientului.

Ai acces instant de pe telefon la întregul istoric al tranzacțiilor și ”Închiderea de zi” se realizează automat, iar raportul de tranzacții îl primești pe email, ca să ai o privire de ansamblu mai clară asupra parcursului business-ului tău.

Aici mai merită menționat faptul că, la fel ca la POS-urile clasice, pentru plățile sub 100 de lei, clientul nu va trebui să introducă codul PIN. Pentru plățile cu valoare egală sau mai mare de 100 de lei, va trebui introdus PIN-ul, dar și tu și clienții tăi puteți sta linișitiți, aplicația fiind securizată cu soluția ”PIN on Glass”, certificată de Visa și Mastercard.

Banii ajung în contul tău în următoarea zi lucrătoare bancară, deci nu aștepți mult după ei.

Care sunt beneficiile CEC SmartPhone POS

Multe dintre avantajele folosirii acestei soluții le-am enumerat deja, dar nu strică să le mai trecem o dată prin revistă.

În primul rând, costurile sunt considerabil mai mici decât în cazul folosirii unui sistem POS clasic. Nu ai nevoie de echipamente speciale, nu ai nevoie de training pentru angajați.

Apoi, soluția CEC SmartPhone POS îți oferă un nivel de mobilitate crescut și posibilitatea de a accepta plăți de oriunde, fără a mai căra după tine alte dispozitive în afară de smartphone, care oricum nu-ți lipsește vreodată din buzunar.

De asemenea, CEC SmartPhone POS îți deschide business-ul către noi clienți și te ajută să le oferi acestora o metodă de plată simplă, rapidă și sigură.

Mai mult, dacă optezi pentru soluția CEC SmartPhone POS, beneficiezi de oferte speciale din partea Visa, în parteneriat cu Vodafone și Samsung, care integrează atât pachete lunare de date și voce, cât și device-uri Samsung pentru afacerea ta.

Să nu uităm nici de oferta cu 0% comision până la data de 30 iunie 2022 pentru contractele încheiate până la finalul acestui an.

Așadat, dacă ești un antreprenor la început la drum, sau dacă ai și un business mai măricel care presupune deplasarea pe teren, CEC SmartPhone POS poate fi soluția perfectă pentru a-ți extinde rapid afacerea, cu costuri reduse.