Bill Gates spune că, dacă ar fi să se înscrie la facultate acum, ar alege între unul dintre domeniile de inteligență artificială, energie sau bioștiință. În opinia lui, acestea sunt „sfere promițătoare, unde poți avea un impact major”, scrie Business Insider.

Experții în tehnologie și economie susțin că în următorii 20 de ani vor avea loc schimbări majore în ceea ce privește modul în care companiile folosesc tehnologia AI pentru a-și automatiza fabricile, șantierele de construcții și locațiile de retail. Pentru alimentarea acestor sisteme va fi, probabil, nevoie să se exploateze energii regenerabile, cum ar fi energia solară și eoliană. Gates a prezis că omenirea va asista la un „miracol energetic” în următorii 15 ani.

În același timp, publicația remarcă faptul că piața biotech din Statele Unite are o rată de creștere impresionantă, în special în zona firmelor private, care concurează pentru a dezvolta medicamente și tratamente pentru bacterii rezistente la antibiotice.

Sfatul lui Bill Gates în ceea ce privește aceste trei domenii vine din experiență personală. În calitate de copreședinte al Fundației Gates, el a văzut din prima sursă progresele înregistrate în ceea ce privește automatizarea locurilor de muncă, combaterea bolilor și introducerea surselor alternative de energie în regiunile sărace.

„Voi știți mai multe decât știam eu la vârsta voastră”, scrie el pe Twitter. „Puteți începe să vă luptați cu inegalitatea - fie în vecinătatea voastră, fie în jurul lumii - mai devreme”.

Foto credit: olly18 / depositphotos.com