Marionette Studio e un startup din Iași creat de trei tineri specializați în inteligență artificială. Startup-ul putea face animații pentru creatorii de jocuri.

Marionette a fost fondat de Bogdan Apostol (CEO), Raluca Apostol (CPO) și Adrian Pironescu (CTO). Echipei i s-a alăturat Sorin Pintilii, lead animator. Ideea le-a venit acum doi ani. Am vorbit cu Raluca Apostol despre Marionette și planurile lor în acest articol.

Produsul care a fost creat la Y Combinator și pentru care au fost acceptați la accelerator este Emojer. Astfel Emojer reușește să creeze din poze obișnuite ale oamenilor Emojiuri animate. Compania utilizează algoritmi de deep learning pentru a detecta părțile corpului și ghidează utilizatorii în crearea de emojiuri realizate din propriile corpuri. Cei trei au fost acceptați la Y Combinator în iunie 2018 și acceleratorul a devenit primul lor investitor.

Practic, Emojer înlocuiește skill-uri destul de complexe de Photoshop și animație și automatizează aceste procese. Emojer seamănă cu Elf Yourself, un produs unde poți să-ți pui chipul pe tot felul de animații.

Marionette Studio a ajuns la Y Combinator după ce, în prealabil, a participat la școala online a acceleratorului, Startup School, despre care am scris aici și care și-a anunțat și rezultatele de curând. În momentul de față echipa lucrează la ambele produse.

Din celelalte 58 de startup-uri, 30% au fost din zona B2B, 28% din healthcare, 9% în bunuri de larg consum.