Amazon are o prezență de 13 ani în România, primul centru fiind deschis în Iași.

În toți acești ani, compania a investit peste 100 de milioane de euro în țara noastră și a creat peste 1.000 de locuri de muncă. ” Motivul pentru care Amazon continuă să investească în România este talentul și pasiunea inginerilor români pentru software”, spune Adrian Stanciu, Amazon Web Services.

Potrivit lui Lucian Vornicu, managing director Amazon România, odată cu deschiderea centrului de dezvoltare Amazon din București se vor adăuga 650 de noi locuri de muncă. Compania caută specialiști în lingvistică și ingineri software pentru biroul din Capitală.

”Ne dori permanent să înțelegem ce își doresc clienții noștri. Produsele pe care le avem în portofoliu nu au fost reușite peste noapte. Sunt iterații ale unor produse care se dezvoltă constant în funcție de nevoile clienților. Acesta este planul nostru peste tot: să avem echipe descentralizate, autonome, care să lucreze în mod direct cu clienții”, au adăugat reprezentanții diviziei AWS.

Oamenii de aici lucrează la dezvoltarea produselor noi și nu la suport

Produsele la care lucrăm aici pe Alexa sunt nou create. Oamenii de aici lucrează la dezvoltarea produselor noi și nu la suport”, au precizat și oficialii diviziei Alexa, spunând că echipa din București va ajuta la dezvoltarea modelelor lingvistice.

Potrivit reprezentanților companiei, biroul și echipa din București vor fi extrem de importante pentru dezvoltarea regională a companiei. Totodată, echipa de Alexa din România va permite și lucrul remote. ”Nu putem spune dacă vom mai deschide alte birouri în România, însă cei care își doresc să lucreze pentru echipa Alexa o vor putea face de oriunde din țară”, ne-au precizat oficialii Amazon Alexa.

Aceștia nu au dorit să comenteze pe baza posibilității ca asistentul virtual al Amazon să fie și în limba română, precizând doar că ”lucrăm la mai multe limbi în acest moment”.