Codecool vine în ajutorul celor interesați să urmeze o carieră de succes în domeniul IT și sunt dispuși să învețe programare de la zero, indiferent de orașul în care se află. Cursanții pot învăța, acum și online, la un cost redus cu -25%, oricare din limbajele de programare Python, Javascript, Java, C#, PHP sau .NET, dar și cum să lucreze în GIT, cu diferite baze de date și modul de lucru Agile. După cele 12 luni de formare intensivă, offline sau online, absolvenții cursului de Full-Stack Developer au garanția unui job în domeniu într-una din companiile partenere și aceleași opțiuni de plată la încheierea cursului. Industria IT este una dintre cele mai atractive din punctul de vedere al ofertelor salariale, acestea fiind cu 25% mai mari decât cele din Europa de Est și salariul estimat pentru un programator fără experiență fiind de aproximativ 13.000 de euro pe an.

„Perioada prin care trecem cu toții ne-a demonstrat cât de importantă este reinventarea și adaptarea, iar aceste lucruri ne dorim să se observe și prin oportunitățile pe care le oferim viitoarelor talente în domeniul IT. De aceea, am plecat de la ideea de a face aceeași performanță și prin modalitățile online de predare și ne bucură deschiderea pe care o vedem din partea partenerilor noștri din principalele orașe din țară, spre această adaptare a cursului nostru.”- a spus Claudia Tamasi, country manager Codecool România.

În România, Codecool își propune ca până la finalul anului 2022 să aibă o creștere de peste 200% a numărului de companii partenere și să ajungă, astfel, la un total de 50 de parteneri activi, cu acoperire în principalele orașe din țară. De asemenea, peste 60% dintre companiile cu sediul în București, care oferă job-uri garantate cursanților Codecool, au deschidere spre a recruta viitorii profesioniști din domeniu indiferent de orașul de reședință, desfășurându-și activitatea după un sistem de lucru remote. La nivel global, Codecool a atins pragul de peste 250 de parteneri, iar numărul acestora este în creștere.

„Suntem entuziasmați că prin lansarea Cursului Online de Full-Stack Developer ne vom putea bucura de succesul unui număr mult mai mare de cursanți și așteptăm cu nerăbdare să formăm viitorii profesioniști în domeniul IT. Eficiența echipei de mentori se vede prin evoluția și rezultatele acestora, iar din datele globale, 98% din absolvenții noștri au obținut imediat un job în domeniu și în momentul actual, 80% dintre ei înca se află la primul angajator. De aceea, știm că vom împărtăși aceeași bucurie și cu absolvenții Cursului Online de Full- Stack Developer.” - Iulia Iacob, Head of Mentors Codecool București.

Pe lângă abilitățile tehnice deprinse în urma cursului de Full-Stack Developer, sunt dezvoltate și soft skills, precum învățarea eficientă, lucrul în echipă, organizarea, time managementul sau auto-conștientizarea. Cursanții își dezvoltă pe parcursul celor 12 luni inteligența emoțională, capacitatea de concentrare și învață, inclusiv, modalități de automotivare.

Care sunt condițiile pentru a participa la cursul de Full-Stack Developer?

Este nevoie să ai vârsta minimă de 18 ani, cunoștințe medii de limba engleză (B1) și diplomă de bacalaureat. Disponibilitatea este un criteriu important, deoarece pe lângă motivație și perseverență, este nevoie și de alocarea a 6 ore/ zi, de luni până vineri, în intervalul 9.00 - 15.00, o dată la 2 săptămâni. Modalitatea de parcurgere a cursului este echivalentul materiilor urmate în patru ani la o facultate de profil și similară cu un mediu de lucru real, în timpul celor 6 ore/ zi fiind parcurse lucruri cu aplicabilitate în cadrul unui job. Cursurile au prezență obligatorie, indiferent de opțiunea online sau offline. Pentru a parcurge și finaliza cursul, sunt oferite toate materialele și programele software necesare.