Global Technical Group este unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România, compania fiind specializată în dezvoltare de software și furnizare de soluții tehnologice pentru eficiența clădirilor și a infrastructurilor de securitate. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 32 de milioane de euro, în creștere cu peste 85% față de 2017, iar pentru anul în curs mizează pe un avans de aproximativ 30%, până la o cifră de afaceri de circa 42 de milioane de euro.

”Vedem 2019 ca pe un an de construcție pentru anii următori. Planul este să consolidăm și să extindem verticalele tradiționale, de Building Technology și Security, în funcție de potențialul de absorbție și de proiectele existente în piață. Pe segmentele IoT și Centre de Operațiuni vom continua dezvoltarea de produse / modele operaționale pe o piață în formare și pentru clienții care își doresc să investească acum în soluții de centralizare și eficientizare a operațiunilor, pentru a putea fi mai competitivi mâine, pe o piață din ce în ce mai concurențială și exigentă”, spune Fadi Rida, fondator și CEO al Global Technical Group.

Planurile Global Technical Group pentru acest an vizează o creștere de aproximativ 30% la nivel de personal. Astfel, pentru anul în curs, compania are în plan creșterea echipei cu 100 de salariați, până la aproximativ 400 de angajați, punând la dispoziție mai multe joburi în IT. Compania caută angajați pentru toate cele 4 segmente de business, respectiv Building Technologies, Security, Software și Centre de Operațiuni.

Creștere prin achiziții

Creșterea cifrei de afaceri a Global Technical Group estimată pentru anul acesta va fi generată atât de evoluția organică, cât și de achiziții. Compania este interesată de achiziția de firme mai mici care să completeze prezența la nivel teritorial pe piața din Româna și care să dezvolte toate segmentele de business ale grupului.

”Ne propunem să creștem organic, dar și prin achiziții. Ne interesează achiziția de companii mai mici, care să ne completeze prezența teritorială și care să vină ca o prelungire a business-ului nostru. Ca tipuri de companii suntem interesați de birouri de proiectare, companii de engineering, companii de dispecerizare cu mulți clienți și puncte monitorizate, pe care să le integrăm foarte bine cu segmentele noastre de business, precum instalații și construcții, mentenanță sau dispecerizare, de exemplu”, mai spune Fadi Rida, menționând că, la nivel teritorial, urmărește consolidarea poziției companiei în marile orașe, având, cu precădere, un interes de extindere în partea de nord a țării.

Cât privește business-ul din afara României, Global Technical Group vizează extinderea în Europa de Vest și în Orientul Mijlociu, precum și consolidarea poziției în Serbia și Bulgaria, unde grupul este prezent de anul trecut. În 2018, afacerile companiei desfășurate în afara României, în zona CEE, au generat peste 25% din venituri, ținta fiind ca în 2020, până la 40% din venituri să provină de pe piețele externe.