Centrul de dezvoltare software al grupului ING își propune să ajungă la 750 de specialiști IT până în anul 2020.

Domeniile de interes pentru companie în acest an sunt Data Management și Core Banking, arii strategice pentru grupul ING. Echipa de Data Management a ING Tech România face parte din echipa globală de Wholesale Banking și dezvoltă soluții pentru toate cele 40 de țări în care ING este prezent, inclusiv în țări din Asia și Australia. În anul în curs, echipa locală de Data Management își va dezvolta cu prioritate serviciile de analiză de date.

Echipa de Core Banking se pregătește pentru preluarea în portofoliu a trei țări noi în care ING este prezent, avansând în construirea unei singure platforme digitale.

În acest moment, numărul specialiștilor care au joburi în IT în cadrul hub-ului de dezvoltare software al ING se apropie de 500. Pornind de la 100 de angajați la finalul anului 2015, hub-ul a înregistrat o creștere susținută, atingând cu un an mai devreme obiectivul de a lucra cu 500 de experți IT.

Joburi în IT - rebranding pentru hub-ul de software

Hub-ul de dezvoltare software a trecut de curând printr-un proces de schimbare a numelui comercial din ING Software Development Center în ING Tech România.

Această schimbare face parte din procesul intern de redenumire a întregii divizii Ops&IT sub numele ING Tech. Noul nume reflectă procesul de tranziție către o singură platformă pentru specialiștii IT din ING, un singur mod de lucru și o misiune comună: îmbunătățirea și uniformizarea experienței clienților ING la nivel global.

Dezvoltarea ING Tech România se reflectă și în creșterea cifrei de afaceri cu 47%, de la 19 milioane de euro în anul 2016, la 28 de milioane de euro în anul 2017.

Înființat în anul 2015, hub-ul are misiunea de a dezvolta aplicații scalabile la nivelul întregului grup, contribuind astfel la procesul de îmbunătățire și uniformizare a experienței clienților ING la nivel global. În prezent, ING Tech România lucrează cu 11 țări din cadrul ING, dezvoltând soluții de core banking, software pentru ATM, soluții pentru financial markets, dezvoltări Java, Data Management.