Ikea poate fi un loc destul de stresant dacă ajungi în fața unei piese de mobilier și încerci să ghicești dacă se va încadra în sufragerie sau culoarea se potrivește cu masa.

Anul trecut, Ikea a lansat o aplicație mobilă bazată pe realitatea augmentată care permite clienților să vizualizeze modul în care ar arăta produsele în realitate, prin intermediul telefonului, folosind o versiune 3D. Place are disponibile 3.200 de produse din catalogul Ikea, relatează Engadget.

Acum, aplicația este disponibilă și pe dispozitivele Android care funcționează cu Google ARCore, software-ul de realitate virtuală. Acesta asigură capacitatea device-urilor de a rula aplicații care suprapun obiecte în imagini vii, chiar și fără senzori sau software-uri speciale. Anterior, Place era o aplicație exclusiv pentru dispozitivele Apple.

Momentan, aplicația poate fi instalată pe 13 modele de telefoane Printre acestea se numără Pixel, Samsung Galaxy S7, S8 și Note 8, precum și OnePlus 5, LG V30 și Asus Zenfone AR. Google a declarat că lucrează în continuare pentru a aduce platforma pe mai multe dispozitive, pe parcursul anului.

În plus față de lansarea versiunii pentru Android, Ikea a integrat, de asemenea, opțiunea Visual Search. Aceasta indentifică orice piesă de mobilier pe care o recunoaște camera telefonului și îți arată același produs sau unul similar, cu link-uri către pagina de unde le poți cumpăra. Pot fi produse din casă, magazin sau din catalog. Aplicația este disponibilă deja și în România.

Sursă foto: Inter IKEA Systems B.V. 2017