Deși IT-ul este unul dintre domeniile în care diploma pe care o ai este total irelevantă dacă știi să scrii cod sau să pui cap la cap componente pentru o piesă hardware care să le ia ochii tututor, există, totuși, și companii care pun accent și pe studiile pe care le ai. Iar o facultate de renume pe CV-ul tău este, de multe ori, un factor diferențiator.

În acest context, am aflat despre un startup din Statele Unite care oferă un nou sistem de recrutare pentru programatori. Este vorba despre CodeFights, o companie lansată de foști ingineri din Google și Oracle.

Pe lângă faptul că platforma pune la dispoziția programatorilor diferite provocări care le permite acestora să-și îmbunătățească abilitățile de a scrie cod, de curând fondatorii săi au dezvoltat un sistem care vine în ajutorul companiilor de recrutare.

Astfel, prin intermediul sistemului denumit CodeFightsR, companiile care caută developeri pot evalua candidații pe baza calificărilor pe care le au, și nu pe baza experienței pe care au trecut-o în CV-uri. În esență, recruitorii pot trimite prin platformă teste de programare candidaților pe care îi vizează. La final, sistemul evaluează aptitudinile programatorilor în funcție de rezultatul testului, iar oamenii de HR pot decide care sunt oamenii pe care doresc să-i cheme la interviuri.

Avantajul acestui sistem este că evaluează skill-urile developerilor în mod obiectiv. CodeFightsR poate aduce viitorii angajați de care au nevoie companiile pe baza talentului de care chiar au nevoie, fără a fi influențați de gen, rasă sau școala pe care au absolvit-o.

Photo by Farzad Nazifi on Unsplash