Evaluarea răspunsurilor este una personalizată în care se implică mentorii școlii pentru a identifica punctele forte dar și cele slabe din formarea programatorilor. Codecool își propune să testeze peste 1000 de persoane și să transforme datele obținute într-un raport despre setul de competențe al programatorilor începători din România dar și lipsurile din formarea acestora. Programatorii care descoperă anumite goluri în formare pot începe un proces accelerat către o carieră în IT urmând noile cursuri modulare, care vin cu garanția unui job.

“Invităm programatorii junior, cei care sunt la început de drum, să-și evalueze abilitățile folosind acest tool de la Codecool. Este o resursă pe care o oferim gratuit oricărui programator care vrea să știe unde se poziționează pe traseul către cariera dorită în IT și este pregătit să înceapă un proces accelerat către primul său job. Ne propunem să testăm în jur de 1000 de persoane pentru a realiza un raport care să prezinte caracteristicile forței de muncă din domeniul IT - setul de competențe dar și lipsurile din formarea programatorilor junior.” - a spus Claudia Tamași, Country Manager Codecool România.

Într-un sector la fel de dinamic și competitiv precum IT-ul, formarea celor care aspiră la o carieră în IT are nevoie să țină pasul cu vremurile și să fie conectată în permanență la nevoile angajatorilor.

O diplomă de absolvire a unei facultăți sau a unor cursuri de profil nu înseamnă neapărat garanția unui job, dacă nu vine însoțită de un set solid de abilități și cunoștințe tech dar și soft, pe care absolventul le poate pune în practică cu ușurință. Tot un studiu Codecool ne dezvăluie că 52% dintre angajatori nu consideră o diplomă de facultate în IT o cerință obligatorie pentru recrutarea unui programator.

Ce presupune testul

Înscrierile se fac pe site-ul Codecool, iar testul de evaluare a competențelor tehnice este compus dintr-o serie de 27 întrebări cheie, dintre care 2 implică scrierea de cod. Întrebările sunt selectate de către mentorii școlii de programare Codecool, specialiști cu experiență de 10-15 ani în domeniul IT - Adam Altăr (mentor din București) și Iulia Iacob (Head of Mentors).

Întrebările incluse în testare își propun să identifice cât de pregătiți sunt programatorii pentru a prelua cu succes atribuțiile unui post în domeniul IT. Evaluarea este una personalizată iar mentorii școlii analizează răspunsurile oferite de fiecare utilizator pentru a identifica punctele forte dar și cele slabe din formarea lor.

Joburi în IT - cum poți să te integrezi în cursul de Full Stack Developer Advanced

Testul este primul pas și le indică programatorilor nivelul cunoștințelor tehnice - mai departe, cursurile modulare le oferă posibilitatea de a se integra la locul potrivit în traseul cursului de Full Stack Developer Advanced pentru a atinge în cel mai scurt timp obiectivul final - obținerea unui job de programator junior. Pe care Codecool îl garantează absolvenților care promovează examenele finale.

Cursurile modulare vin în ajutorul programatorilor interesați să urmeze un proces accelerat către o carieră în IT și se adresează programatorilor din București care au terminat o facultate IT, cursuri de profil sau au studiat individual, dar nu se simt cu adevărat pregătiți pentru a profesa - sau din contră, au deja o bază solidă de programare și vor să aprofundeze prin studii tip masterat.

Modulul dezvoltat de Codecool vine în completarea cunoștințelor tehnice și pune accent și pe acele soft skills de care orice programator are nevoie, cum sunt - comunicarea, organizarea, eficiența, concentrarea și tot ce implică finalizarea cu succes a unui task. În plus, programatorii au parte și de un internship plătit, înainte de a obține jobul garantat, pentru a căpăta experiență practică într-un mediu real de lucru.