Potrivit acestui studiu, 56% dintre participanți au admis că monitorizarea stării de sănătate cu ajutorul tehnologiei i-a ajutat să depășească mai ușor anxietatea generată de situația medicală globală, dar și să își îmbunătățească starea psihică și fizică.

Celelalte dispozitive menționate de respondenții studiului pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale organismului sunt smartwatch-ul în proporție de 17% și fitness band-ul în proporție de 9%.

Cei mai mulți dintre participanții la studiu au fost atenți la mișcare, în contextul limitărilor pandemiei, astfel că 61% și-au contorizat numărul de pași, în timp ce 39% și-au monitorizat și saturația de oxigen, iar 37% au inclus și pulsul printre funcțiile vitale cărora le-au data atenție sporită în acest context.

55% dintre respondenții studiului OPPO au admis că pe perioada pandemiei au resimțit un nivel mai crescut de anxietatecomparat cu perioada anterioară. Astfel, coroborat cu procentul de 56% al celor care consideră că dispozitivele tehnologice i-au ajutat la reducerea acesteia, cei afectați de pandemie din punct de vedere al stresului au găsit aproape în totalitatea sprijin în tehnologie.

Mai mult, după cum evidențiază același studiu realizat de OPPO, 68% dintre respondenți au păstrat obiceiul de a fi atenți la stare lor de sănătate, monitorizând-o atent cu ajutorul dispozitivelor smart.

Utilizatorii pot alege produsele OPPO – smartphone-ul OPPO Reno5 Lite, fitness band-ul OPPO Band și căștile OPPO Enco X, pentru a-și monitoriza starea de sănătate, dar și pentru sesiuni de relaxare, activități sportive, deconectare.

OPPO Band este un accesoriu versatil care dispune de funcția de monitorizare continuă a saturației de oxigen (SpO2) chiar și în timpul somnului. În același timp, OPPO Band respectă standardul ridicat al design-ului produselor OPPO, devenind un accesoriu ideal cu un ecran AMOLED de 1,1 inci.

Mai mult, utilizatorii OPPO se pot destinde ascultând muzică cu ajutorul căștilor Enco X. OPPO Enco X au un design ergonomic, o greutate de doar 4,8 g pentru fiecare cască și vârfuri din silicon în două niveluri de duritate.