Mai exact, Kirin 970 este primul procesor pentru smartphone-uri care vine cu o unitate de procesare neurală și este construit folosind un proces pe 10nm, o premieră pentru Huawei. Kirin 970 “împachetează” 5,5 milioane de tranzistori pe 1 cm². Chipset-ul este alimentat de un procesor cu 8 nuclee și un GPU cu 12 nuclee de ultimă generație

Într-un test de benchmark bazat pe recunoașterea imaginii, noul Kirin 970 a procesat 2000 de imagini pe minut, ceea ce înseamnă că a fost mai rapid decât alte chipset-uri de pe piață, susține compania.

Noile evoluții privind Inteligența Artificială presupun un efort comun din partea întregii industrii, implicând zeci de milioane de dezvoltatori și feedback din partea a sute de milioane de utilizatori. Tocmai de aceea, Huawei poziționează Kirin 970 ca fiind o platformă deschisă pentru Inteligența Artificială, deschizând procesorul pentru parteneri și dezvoltatori, care pot găsi funcții noi și inovatoare pentru capacitățile sale de procesare.

On-Device AI (Inteligența Artificială integrată în dispozitiv) oferă capabilități puternice de detectare, specificații ce reprezintă fundamentul înțelegerii și asistării comportamentului de utilizare. Senzorii procesează o cantitate semnificativă de date obținute în timp real, ce înregistrează scenariile specifice și depistează obiceiurile de utilizare ale posesorului. Susținut de capabilități puternice de procesare, smartphone-urile vor deveni mult mai “conștiente” în ceea ce privește nevoile utilizatorilor, furnizând servicii cu adevărat personalizate și accesibile.

Kirin va ajunge prima dată în Huawei Mate 10, phabletul care urmează să fie lansat în luna octombrie, și apoi, dacă Huawei va respecta tradiția, va fi prezent și în Huawei P11, telefon care ar putea fi lansat în primăvară. Rămâne de văzut ce se va face cu el.