Fie că este vorba despre o ieșire în oraș cu mașina sau o escapadă în afara orașului, camerele de bord sunt esențiale pentru fiecare șofer, dar, mai ales, funcționalitățile acestora. Astfel, din dorința de a oferi consumatorilor produse potrivite pentru dorințele acestora, în perioada 01-22 octombrie Mio Technology a invitat toți clienții săi, dar nu numai, să completeze un chestionar prin intermediul căruia aceștia au putut vota importanța funcționalităților oferite de către producătorul mondial.

Topul preferințelor românilor pentru funcționalitățile camerelor de bord

În urma studiului, românii au decis: calitatea imaginii ocupă primul loc în topul preferințelor cu un procent de 94% referitor la gradul de importanță, urmată fiind de Modul Parcare, cel care este responsabil de siguranța autovehiculelor chiar și în momentele în care acestea nu rulează, cu un procent de 90% al gradului de importanță.

Nici Monitorizarea GPS nu a fost ignorată de către respondenți, aceștia atribuindu-i un procent de 87%, ceea ce îl plasează pe locul trei în top. Alte funcționalități din top, dar nu și cele din urmă sunt ocupate de Avertizarea în caz de impact frontal cu un grad de importanță de 86% și de senzorul G cu 3 axe, cu un grad de importanță de 85%.

Deși nu se regăsesc printre primele cinci, restul funcționalităților au obținut și ele procente semnificative din punctul de vedere al importanței acestora, după cum urmează:

  • Ecran tactil – 84%
  • Wi-fi integrat – 81%
  • Alertă de oboseală – 76%
  • Avertizare în caz de depășire involuntară a benzii – 76%
  • Avertizare cameră radar fixă – 75%
  • Alertă de viteză – 72%