Samsung Galaxy Note 8 are un rol foarte important - pentru piața smartphone-urilor, dar și pentru imaginea Samsung. După ce Samsung Galaxy Note 7 va intra în istorie drept unul dintre cele mai răsunătoare eșecuri ale unei companii de tehnologie, Samsung nu își permite să mai facă greșeli, oricât de mici.

Fiasco-ul Samsung Galaxy Note 7 a pornit de la bateriile defectuoase care făceau telefoanele să explodeze și să pună în pericol viețile utilizatorilor. Situația a fost atât de gravă încât majoritatea companiilor aeriene au interzis terminalele la bordul avioanelor. Samsung Galaxy Note 8 are, deci are o moștenire destul de urâtă. Samsung Galaxy S8 și S8 Plus s-au dovedit aproape perecte, deci Note 8 ar avea, teoretic, șanse să spele imaginea gamei Note.

După luni de zvonuri și speculații, aflăm, chiar de la Samsung, date despre lansarea Samsung Galaxy Note 8. Astfel, evenimentul va avea loc pe 23 august, în New York, potrivit invitațiilor trimise către presa de specialitate.

Legat de specificații, există speculații și pe tema acestora. Astfel, e posibil ca smartphone-ul să vină cu un display de 6,3 inch cu raport de aspect de 18,5:9 și cu un procesor Snapdragon 835. Bateria ar fi de 3.300 de mAh, iar memoria RAM ar ajunge la 6GB. Cel mai interesant zvon legat de Note 8, potrivit The Next Web, ar fi cel legat de camera foto: Samsung Galaxy Note 8 ar urma să aibă o cameră principală dublă - rămâne de văzut cum va aborda Samsung această tehnologie și ce va oferi cu ajutorul unei camere duble.

Specificațiile ar urma să fie completate de un software rafinat, capabil să le ofere utilizatorilor posibilități de multitasking extinse, împreună cu stylusul nou.

Rămâne de văzut pe 23 august ce va prezenta Samsung și cât de impresionați vor fi fanii.