ASUS ZenBook S15 Pro este cel mai nou vârf de gamă al taiwanezilor pe segmentul de laptopuri destinate utilizatorilor care vor dispozitive rapide și cu design atrăgător. Pe lângă specificațiile tehnice foarte bune, ZenBook Pro 15 vine cu o noutate îndrăzneață: este vorba despre ScreenPad.

ScreenPad este alternativa ASUS la trackpadurile clasice și este un display capacitiv integrat sub tastatură, un al doilea ecran care poate funcționa atât ca un trackpad clasic, cât și ca un centru de control pentru diverse aplicații.

De exemplu, prin intermediul ScreenPad poți controla muzica, îl poți folosi pe post de trackpad sau poți face diverse ajustări în diverse aplicații, poate afișa calendarul sau poate fi folosit ca o extensie pentru Smart Menu. El are 5,5 inch în diagonală și are o rezoluție full HD, fiind acoperit cu o sticlă specială, rezistentă la zgârieturi, dar și la murdărie.

Trecând la partea de specificații, ASUS ZenBook Pro 15 vine cu un display de 15,6 inch cu rezoluție full HD sau QHD, cu procesoare până la Intel Core i9 și cu până la 16GB memorie RAM. Spațiul de stocare poate fi fie SSD PCIe, fie SSD SATA clasic și există chiar și o versiune fără ScreenPad.

Per total, laptopul arată foarte bine, iar acel SecondScreen s-ar putea dovedi util pe termen lung. Construcția este una premium, performanțele se anunță suficient de bune chiar și pentru gaming, iar prețurile pornesc de la circa 8.000 de lei pentru cea mai de bază versiune. ASUS ZenBook Pro 15 va fi disponibil în România peste aproximativ două luni.

VivoBook S13 (S330)

VivoBook S13 este primul notebook ce beneficiază de un panou NanoEdge pe patru laturi, cu un raport ecran/corp de 89%. Rama incredibil de subțire de 4,3mm a permis ca panoul de 13 inci al laptopului VivoBook S13 să fie montat într-o carcasă similară ca dimensiuni cu cea a unui model tradițional de 11 inci. În ciuda dimensiunii compacte, VivoBook S13 oferă performanțe fără compromis. Având procesoare Intel Core i7 din a opta generație și grafică NVIDIA GeForce MX150, VivoBook S13 are puterea de a aborda cu ușurință orice sarcină.

VivoBook Flip 14 (TP412)

VivoBook Flip 14 (TP412) este un nou membru al seriei VivoBook Flip de laptopuri convertibile echipate cu Windows 10. Dispunând de un ecran rabatabil la 360 de grade, dispozitivul poate fi utilizat ca notebook, stand, în mod cort și mod tabletă – sau în orice alt mod între acestea. VivoBook Flip 14 are un profil subțire de 17,6mm, cântărește doar 1,5Kg și dispune de ecranul touchscreen ASUS NanoEdge cu ramă subțire de 6,15mm pentru o experiență mai captivantă și un raport ecran/corp de 82%. Acesta are la bază procesoarele Intel Core i7 din a opta generație, 16GB de memorie RAM pentru performanțe ridicate și eficiență energetică și dispune de SSD-uri de până la 1TB pentru stocare rapidă, de mare capacitate. VivoBook Flip 14 este echipat, de asemenea, cu un touchpad cu senzor de amprente pentru autentificarea printr-o singură atingere via Window Hello și oferă suport pentru stiloul electronic activ Window Hello pentru intrări precise și scris de mână cât mai natural.

ZenBook S (UX391)

ZenBook S (UX391) este un ultraportabil de 13,3 inci, cu Windows 10, ce oferă portabilitate fără efort, performanță și conectivitate fără compromis pentru utilizatorii aflați în mișcare, fiind testat pentru a îndeplini standardele militare MIL-STD-810G de durabilitate.

Având un profil de numai 12,9mm și un corp metalic de numai 1Kg, sofisticatul ZenBook S este finisat în culorile Deep Dive Blue sau Burgundy Red cu margini Rose Gold tăiate cu diamantul, completate de finisajele metalice inspirate de filosofia Zen, pentru un aspect premium. ZenBook S încorporează noua balama ErgoLift ce permite înclinarea tastaturii cu 5,5 grade pentru mai mult confort în utilizare. Carcasa ridicată îmbunătățește fluxul de aer și performanța audio. Având la bază procesoarele Intel Core din cea de a opta generație și SSD-urile super-rapide PCIe x4, ZenBook S dispune, de asemenea, de ecrane touchscreen 4K UHD NanoEdge și oferă o autonomie de până la 13,5 ore, pentru performanțe pe tot parcursul zilei de lucru. Pentru conectivitate ultra-rapidă, două dintre cele trei porturi USB-C suportă Thunderbolt 3.

ZenBook S (UX391UA) va fi disponibil în România începând din 11 iunie, la un preț de aproximativ 5500 de lei (configurație cu procesor Intel Core i7-8550U, 8GB RAM și 256GB SSD).