Înainte de a trece la sugestiile noastre de laptopuri bune, trebuie să stabilim câteva lucruri. Nu te vei putea juca sau edita clipuri video pe un laptop care costă până în 2.000 de lei și nici nu vei avea nevoie de o bestie de 6.000 de lei dacă ai nevoie de un laptop pentru birou, de pe care să dai mailuri și să lucrezi în Word. Acestea fiind zise, te invit să descoperi lista noastră de sugestii.

Laptopuri bune pentru toate nevoile

Un laptop bun pentru birou vine de la ASUS și are o configurație chiar decentă, care ar trebui să ofere performanțe bune. Are un procesor Intel Core i3, 4GB memorie RAM și spațiu de stocare de 500 de GB. Placa video este integrată pe procesor, deci nu te aștepta să te joci pe el, decât dacă vorbim despre jocurile foarte nepretențioase. De asemenea, display-ul de 15,6 inch are rezoluție HD, deci nu e o mașinărie foarte bună pentru filme. Îl poți cumpăra de aici.

Vorbind de filme - dacă vrei ceva decent pentru entertainment și multimedia, îți recomandăm acest model de la Acer. Are ecran full HD, deci e bun pentru filme, iar performanțele sunt peste cele ale modelului prezentat mai sus. Are un procesor quad-core de la AMD, o placă video Radeon cu 2GB RAM, 4GB memorie RAM și un SSD de 256, care ar trebui să dea un spor considerabil de viteză. E un laptop pe care te și poți juca și de pe care poți lucra. Îl găsești aici.

Un laptop bun pentru gaming, dar cu un preț rezonabil, vine de la Lenovo. Seria Legion de la Lenovo a fost prezentată în cadrul Comic-Con, în primăvară, iar modelul Y520 este mezinul familiei. Este un laptop de gaming de buget, dar cu performanțe foarte bune. Ecranul IPS are rezoluție full HD, iar modelul testat de noi venea cu procesor Intel Core I7-7700HQ, 8GB memorie RAM, placă video GeForce GTX 1050 cu 4GB video RAM și stocare formată din hard disk de 1TB și SSD de 256GB. Îl găsești în mai multe variante și îl poți achiziționa de aici.

Iar dacă vrei un laptop pe care să-l cari mereu după tine și care nu sughiță orice i-ai face, îți recomandăm un MacBook Air. Sunt două motive extrem de întemeiate pentru care MacBook Air este pe această listă: autonomia bateriei care este de departe cea mai bună de pe piață și investiția pe termen lung. În sensul că dacă îți iei acum un Mac poți fi sigur că te va ține cel puțin cinci-șase ani în care va rula la performanță maximă. Chiar dacă prețul este unul mai piperat, dacă stai să te gândești că ai 12 ore de autonomie la un laptop care cântărește puțin peste un kilogram poate vei ajunge la concluzia că merită. Îl poți cumpăra de aici.