Lenovo este unul dintre cei mai importanți producători de laptopuri de pe piață la ora actuală și are o gamă foarte variată de produse. Pe deoparte, există seria Thinkpad, destinată profesioniștilor și oamenilor de afaceri, iar pe cealaltă parte avem gama IdeaPad, menită să-i deservească pe utilizatorii casnici.

IdeaPad 720s este un ultrabook premium care ar putea să-i mulțumească atât pe cei care vor un laptop pentru muncă, dar și pentru cei care vor un dispozitiv de pe care să se uite la filme când sunt în vacanță.

Design, tastatură și touchpad

Modelul este unul metalic, elegant și auriu, subțire și ușor de cărat. Designul este simplu, lucru pe care l-am apreciat.

IdeaPad 720S are un ecran absolut superb de 14 inch cu rezoluție full HD și margini foarte mici care îl înconjoară. Luminozitatea este mare, unghiurile de vizibilitate sunt largi, iar culorile redate sunt vii. Îl poți folosi liniștit la soare, pe o terasă.

Sub ecran se află o tastatură retroiluminată pe care degetele îți zburdă cu ușurință. Cei de la Lenovo sunt cunoscuți pentru tastaturile foarte bune pe care le integrează pe laptopurile lor, iar cea de pe IdeaPad 720S nu este o excepție.Din păcate, nu am găsit o modalitate de a opri lumina de sub tastatură, iar asta este un minus, mai ales dacă încerci să storci cât mai mult din baterie.

Și touchpad-ul este bun și am reușit să mă lipsesc de un mouse de cele mai multe ori când am folosit laptopul. Cei de la Lenovo au reușit să facă un dispozitiv foarte bun pentru cei care au mult de scris și care trebuie să o facă și din deplasare, când condițiile nu sunt tocmai optime.

Boxele JBL își fac treaba foarte bine și sunt surprinzător de puternice pentru un laptop atât de mic. Sunetul este clar și are și chiar și un pic de bass, ultrabook-ul fiind perfect pentru serile de filme petrecute în pat.

Performanțe și autonomie Lenovo 720S

Ultrabook-ul Lenovo nu este doar frumos, ci este și performant. Are la interior un procesor Intel Core i7 de ultimă generație, 16GB memorie RAM și un SSD de 1TB. Are și o placă video dedicată, un Nvidia MX940 cu 2GB memorie RAM, suficientă pentru cei care vor să joace League of Legends sau World of Tanks. Laptopul se descurcă foarte bine la editare foto și merge decent și când vine vorba despre editarea video.

Unul dintre punctele contra ar fi autonomia. Cu toate că Lenovo se laudă pe site-ul oficial cu până la 14 ore autonomie, ar trebui să nu faci mai nimic pe laptop ca să ajungi la această performanță. Cu luminozitatea la jumătatea, conexiune la Internet prin WiFi și browsing în Chrome, ultrabook-ul ține aproximativ 4-5 ore. Nu este rău, dar nici nu se compară cu autonomia oferită de un MacBook.

Conectivitate și concluzie

IdeaPad 720S stă bine la capitolul porturi. Are două porturi USB obișnuite, un port USB-C, un port HDMI și un cititor pentru carduri. Sub tastatură are și un cititor de amprente.

Cu un design stilat și performanțe foarte bune, IdeaPad este un laptop extraordinar de versatil și lipsit de briz-brizuri inutile. Are un preț de aproximativ 6.000 de lei, ceea ce-l face un adversar bun pentru MacBook Pro.