Legal Shapers se numără printre cele 10 echipe finaliste din țări precum SUA, Germania, Brazilia, Australia, care au participat la gala internațională și ceremonia de premiere de la New York.

Aplicația câștigătoare, Lawrelai (Law related AI), este primul consultant juridic de călătorii, ușor accesibil prin intermediul Facebook Messenger. Prima fază a Global Legal Hackathon 2019 a avut loc în perioada 22-24 februarie în București și, simultan, în alte 47 de orașe din lume.

Echipa Legal Shapers, care a reprezentat România, este formată din avocații Roxana Pistolea (associate Clifford Chance Badea), Roxana Mihaela Catea (Senior Associate Ţuca Zbârcea și Asociații), Tudor Colțan (Senior Associate Suciu Popa) și specialiștii IT Petruș Bălașa și Eduard Mirică.

Unicitatea aplicației Lawrelei vine din faptul că are acoperire globală și o componentă gratuită de răspunsuri juridice actualizate și de încredere cu privire la cele mai frecvente situații cu care ne putem confrunta în timpul unei călătorii în străinătate. În cazul unei urgențe imediate, Lawrelai oferă asistență juridică personalizată contra-cost, punând la dispoziția utilizatorilor consultanță profesională prin intermediul partenerilor locali.

Din punct de vedere tehnic, Lawrelai utilizează tehnologia NLP, pentru a descifra caracterul complicat al limbajului uman. Inteligența artificială (AI) o înzestrează pe Lawrelai cu capacitatea de a înțelege nevoile și contextul utilizatorului, iar informațiile obținute sunt comparate cu cele existente în sistemul său. Mai departe, aplicatia urmărește fluxul dinamic variabil definit pentru scenariul utilizatorului respectiv. Scenariile pot fi create atât de persoane tehnice, cât și nontehnice, prin utilizarea unei interfețe UI puternice.

Puteți afla aici povestea Lawrelai, primul asistent virtual de călătorii pentru probleme juridice.