Legrand își consolidează poziția pe piața Internet of things (IoT) și face un alt pas important în extinderea și implementarea programului său Eliot dedicat soluțiilor interconectate.

Fondată în 2011, Netatmo creează produse inteligente pentru o locuință mai sigură și mai confortabilă, compania lansând multe dispozitive și accesorii în domeniul caselor inteligente, vândute în întreaga lume.

Netatmo colaborează cu organizații din domeniul construcțiilor în cadrul parteneriatului „cu Netatmo” pentru a dezvolta soluții integrate inteligente care se încadrează în infrastructura de acasă. Astfel, mai multe soluții de conectare pentru acasa au fost co-dezvoltate împreună cu Legrand, ca de exemplu: Céliane cu Netatmo și Living Now cu Netatmo, ambele fiind foarte apreciate pe piețele in care au fost comercializate.

Achiziționarea Netatmo, a cărui marcă va fi integrată în portofoliul Legrand, va permite Grupului să-și consolideze prezența pe piața caselor inteligente și să accelereze dezvoltarea programului Eliot pentru soluții conectate:

  • Legrand își va îmbogăți oferta cu un produs nou, complementar și cu potențial ridicat pentru piata soluțiilor conectate dedicate segmentului rezidențial;
  • Grupul își va extinde portofoliul de produse inteligente conectate datorită integrării celor 1,3 milioane de produse active marca Netatmo;
  • Cei 130 de ingineri ai Netatmo își vor aduce expertiza în inteligența artificială, integrarea software-ului produselor și experienței utilizatorilor către echipele de cercetare și dezvoltare ale Legrand. Fred Potter, fondatorul și CEO al Netatmo, va deveni Chief Technology Officer (CTO) al programului Eliot Legrand și va contribui la proiectarea soluțiilor interconectate de la Legrand și Netatmo.

Având sediul în Boulogne-Billancourt (zona din Paris), Netatmo are aproape 225 de angajați și generează anual vânzări de aproximativ 45 de milioane de euro.

„Legrand urează un călduros bun venit echipelor Netatmo, experimentând deja talentul și energia acestora în cadrul proiectelor comune de dezvoltare ce au condus la succesul gamelor nou lansate, Céliane cu Netatmo, Living Now cu Netatmo și Dooxie cu Netatmo. Experiențele combinate ale Legrand și Netatmo în IoT vor permite accelerarea dezvoltării ofertelor noastre de soluții interconectate cu valoare adăugată mare în utilizare”, a comentat Benoît Coquart, Chief Executive Officer Legrand.

„Achiziționarea Netatmo de către Legrand va permite caselor inteligente să devină o realitate obișnuită, scopul nostru fiind acela de a vedea soluțiile noastre implementate și folosite de cât mai mulți oameni. Echipele noastre vor continua să dezvolte produse noi și să actualizeze produsele existente cu același profesionalism și preocupare, oferind utilizatorilor noștri cele mai bune experiențe în domeniul caselor inteligente”, adaugă Fred Potter, fondatorul și CEO Netatmo.

Foto credit: ricochet69 / Deposit Photos