Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Lectură de 3 min
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Potrivit lui Ales Simoncic, technical sales leader Lenovo Data Center Group (DCG) SEE, universul digital se dublează la fiecare doi ani, iar schimbările provocate de acest ritm rapid de digitalizare sunt foarte mari. Mai exact, până în anul 2020, numărul dispozitivelor din Internetul Lucrurilor se va dubla, ajungând de la 10 miliarde, în prezent, la 20 de miliarde în 2020. Și numărul celor capabili să înțeleagă noul univers digital va trebui să crească considerabil. Astfel, numărul joburilor care vor necesita cunoștințe în IT și Inteligență Artificială va crește cu 400%.
Mai mult, peste 27% dintre companii vor integra tehnologia blockchain până în 2020 iar adopția tehnologiilor de AI va crește cu 50% pe parcursul următorilor doi ani. 72% dintre companii ar urma să traseze strategii de transformare digitală clare în viitorul apropiat, dar astfel de transformări nu sunt deloc simple. Mai exact, potrivit unui raport publicat de WSJ în 2017, 49% au bugete limitate dedicate transformării digitale și 52% vor soluții tehnologice mai flexibile.
Având în vedere aceste cifre, Lenovo a anunțat strategia sa pentru soluțiile de centre de date și filosofia ThinkAgile prin care compania oferă sisteme și soluții integrate care să ajute în procesul de digitalizare a companiilor.
Lenov DCG a înregistrat rezultate financiare foarte bune în România pentru al doilea trimestru al anului fiscal 2018 – 2019, încheiat pe 30 septembrie. La trei ani de la finalizarea achiziției diviziei de servere IBM, compania și-a dublat afacerile și a depășit cota de 12% care o plasează printre primii trei cei mai importanți furnizori de soluții de centre de date prezenți în România. În prezent, Lenovo DCG are 125 de angajați în România, iar numărul acestora ar urma să ajungă la 250 până la finalul anului viitor.
Este cel de-al șaptelea trimestru consecutiv în care Lenovo DCG înregistrează o creștere a prezenței pe o piață estimată la 54 milioane USD în 2018, tendință susținută de investițiile în creșterea echipei locale și consolidarea rețelei de peste 250 de parteneri și distribuitori. Portofoliul Lenovo DCG în România include servere, software și soluții de sisteme hiperconvergente care ajută companiile să obțină mai rapid informațiile necesare, să simplifice managementul sistemelor IT, să diminueze costul total de proprietate (Total Cost of Ownership – TCO) și să maximizeze timpul de funcționare.
„Lenovo se diferențiază pe piața centrelor de date prin soluții axate pe nevoile clienților în procesul de Transformare Inteligentă. Suntem pregătiți să ne menținem ritmul de creștere cu investiții în dezvoltarea echipei locale, parteneriate cu cei mai buni producători din industrie și un portofoliu complex de dispozitive, software și soluții de convergență, unic pe piața din România”, a declarat Mădălin Florescu, Sales Leader Lenovo DCG România.
În 2016, compania a inagurat Lenovo Lab, un centru de cercetare și dezvoltare care numără peste 100 de ingineri specializați și creează soluții comercializate global. În 2019, divizia își propune să își dubleze echipa și să devină cel mai important hub de dezvoltare pentru Lenovo DCG în Europa.
Cum te poate ajuta o soluție digitală de management de date
În 2018, Strauss România, subsidiara Strauss Coffee, unul dintre cei mai mari producători de cafea din lume, a ales tehnologia Lenovo ThinkAgile VX pentru a eficientiza procesul de management de date. Prezentă în România de 25 de ani, compania administrează cea mai mare rețea de automate de cafea din HoReCa, care include 7.000 de automate și 14.000 de aparate de cafea inteligente. Echipa de IT Strauss România avea nevoie de o soluție prin care să asigure managementul infrastructurii și pe care să o poată scala pe viitor cu resurse reduse.
„Lenovo ne oferă soluții complete. Serverele, soluțiile de stocare și networking, PC-urile și laptopurile vin de la Lenovo. Am ales o infrastructură hiperconvergentă Lenovo pentru că ne doream o soluție care să fie setată rapid, gestionată ușor și eficientă din punctul de vedere al costurilor”, a declarat Aurelian Meșter, IT Manager Strauss România. „Până acum, am fost foarte impresionați de soluția ThinkAgile VX. În timpul testelor, am reușit să finalizăm un proces-pilot de migrare fără pierderi de date și cu un downtime de sub o secundă, astfel că operațiunile nu au suferit nicio întrerupere.”
Cu ajutorul soluției hiperconvergente Lenovo ThinkAgile VX, Strauss România a obținut o reducere a consumului de energie cu 50% în centrul de date on-premise, precum și reducerea costurilor de răcire și monitorizare, astfel că a înregistrat o scădere cu 50% a costului de proprietate total. Mai multe detalii sunt disponibile în studiul de caz anexat acestui comunicat.