Lenovo se întoarce pentru al doilea an în calitate de partener al evenimentului VivaTech. Prezența la eveniment se va concretiza sub forma unei serii de activități precum discursuri, conferințe, demonstrații live de produse și expoziții de inovații.

Lenovo va expune o gamă variată de dispozitive care va include laptopuri, tablete, convertibile, detașabile și smartphone-uri, oferind publicului demonstrații interactive și experiențe directe cu produsele. De asemenea, reprezentanții companiei vor susține și sesiuni tematice privind cele mai populare tendințe tehnologice, precum și activități de tip demo prin care vor arăta clienților câteva aplicații reale al unora dintre cele mai importante inovații Lenovo.

Cum susține Lenovo femile din industria tehnologiei

Pentru a marca prezența Lenovo în cadrul evenimentului, Yuanqing Yang, CEO & Președinte Lenovo, și François Bornibus, Președinte Lenovo EMEA, vor livra pe 15 iunie discursuri și un interviu într-o notă relaxată, găzduit de Președintele Publicis, Maurice Lévy (10:50 CET). Reprezentanții Lenovo vor discuta despre strategia de succes în ceea ce privește inovația, tendința computerelor personale de a evolua către procese de calcul personale, viitorul globalizării și „revoluția informatică”.

De asemenea, Lenovo va găzdui și conferințe tematice suplimentare la standul său pe 15 și 16 iunie, menite să-i aducă împreună pe cei care inovează. Elisabeth Moreno, Președintele Lenovo Franța, va încerca să răspundă la întrebările “Este acesta cu adevărat sfârșitul hardware sau relansarea sa?” și “Care sunt noile tendințe pentru actorii tehnologici precum Lenovo?” Mai mult, Barrie Rankin, Director EMEA al Consumer Notebooks and Virtual Reality, va susține o masă rotundă pe tema “Când va deveni realitatea virtuală un produs de larg consum?”

În contextul angajamentului asumat de a asigura diversitatea la locul de muncă, Directorul Executiv de Comunicare EMEA Lenovo, Catherine Ladousse, va participa la o masă rotundă care va avea loc pe 15 iunie. Împreună cu mulți alți experți, va dezbate noi moduri de a atrage femeile în știință și tehnologie. De asemenea, aceasta va modera și o sesiune pe tema “De ce și cum să atragem și să reținem femeile în STEM (Știință, tehnologie, inginerie și matematică)” organizată pe 16 iunie la standul Lenovo, în cadrul căreia va împărtăși cele mai bune practici implementate în Lenovo și alte companii precum Orange și Engie, care și-au asumat angajamentul de a elimina diferențele între femei și bărbați (#womenrock, #peoplematter).

Pe parcursul evenimentului VivaTech, Lenovo va oferi sesiuni cu experți în fiecare zi pe teme precum Realitatea augmentată și Realitatea virtuală, Cloud și activitatea de centre de date și Kitul pentru dezvoltatori Moto Mod. În cadrul acestor sesiuni, experții Lenovo își vor prezenta viziunea despre ce înseamnă cloud-ul pentru transformarea digitală (evoluție sau revoluție?) și vor explica pașii pe care dezvoltatorii îi pot face pentru a-și crea propriul Moto Mod (accesoriile Moto Mods se fixează rapid de telefonul Moto Z și îl transformă într-un dispozitiv cu totul nou: o cameră cu super-zoom, difuzor, proiector și multe altele).

În final, compania franceză start-up Wosomtech, câștigătoare a Provocării Phab 2 Pro Tango pentru Start-up-uri cu Google în cadrul evenimentului VivaTech de anul trecut, va realiza o demonstrație a aplicației de realitate augmentată pe care a dezvoltat-o pentru dispozitivul Lenovo Phab 2 Pro în cadrul provocării. Aplicația Easybuild oferă o metodă rapidă și simplă pentru arhitecți, ingineri și profesioniști din domeniul imobiliar, retail și design interior pentru a măsura, cartografia și reproiecta orice interior. Utilizatorii pot scana medii interioare reale, genera hărți 3D și planuri de amplasare 2D, pot proiecta o realitate augmentată pentru spații interioare și apoi încărca totul în cloud.

Provocarea Motorola

Provocarea “Transformă Smartphone-ul”, lansată de Motorola, încurajează dezvoltatorii, start-up-urile și alți creatori să-și valorifice creativitatea pentru a concepe funcții care nu au fost posibile până acum pentru smartphone-uri, precum și să aducă idei noi pentru noile Moto Mods.

Accesoriile Moto Mods se fixează cu ușurință pe orice telefon din gama Moto Z. Acestea se potrivesc perfect și sigur și transforma smartphone-ul pentru a le oferi utilizatorilor posibilități infinite! Conceptul Moto Mods este unul simplu: aceste accesorii pot deveni aproape orice vă puteți imagina. Fie este vorba despre un proiector de film, un difuzor de primă clasă sau chiar un monitor pentru monitorizarea pulsului – posibilitățile sunt nesfârșite.

Pe 16 iunie un juriu condus de Motorola Chief Marketing Officer, Jan Huckfeldt, va alege cele mai bune cinci propuneri de Moto Mods înscrise în cadrul provocării „Transformă smartphone-ul” în cadrul VivaTech. Fiecare dintre cele cinci echipe câștigătoare va beneficia de un dispozitiv Moto Z și un Kit de dezvoltare a Moto Mods, pentru a-și crea propriul prototip și iniția o campanie de crowdfunding cu ajutorul platformei IndieGogo. Câștigătorul final va fi invitat să-și prezinte produsul Moto Mod în fața unui grup de directori și echipe de dezvoltatori la sediul Motorola Mobility din Chicago, și va fi și inclus pe lista pentru programul global de tip accelerator.