O bună parte din această sumă, adică 3,2 miliarde dolari, vor reprezenta venituri generate de tehnologiile 5G. Iar energia/utilitățile, producția și siguranța publică vor fi industriile care vor contribui semnificativ la această oportunitate de business, datorită investițiilor masive pe care le vor face în digitalizarea bazată pe 5G.

Oportunitățile de business ale implementării de tehnologii 5G în digitalizarea industriilor sunt estimate la peste 1.200 de milairde de dolari la nivel global în 2026.

Raportul “Potențialul de business al tehnologiilor 5G – digitalizarea industriilor și oportunitățile încă neexplorate ale operatorilor” analizează oportunitățile de business ale tehnologiilor 5G generate de digitalizarea industrială, concentrându-se pe opt industrii globale cheie, printre care se numără producția, siguranța publică, serviciile financiare, sănătatea, sectorul auto, transportul public, media și divertismentul, energia și utilitățile.

Ericsson a identificat oportunități enorme pentru operatorii telecom care vor susține digitalizarea industriilor și estimează venituri potențiale de până la 582 miliarde de dolari până în 2026, echivalentul unei creșteri de 34% a veniturilor.

Raportul arată, de asemenea, că industria manufacturieră și sectorul de utilități și energie vor fi cele două segmente de activitate cu cel mai mare potențial pentru creșterea veniturilor datorită tehnologiei 5G. Valorificarea acestui potențial necesită, însă, investiții susținute în dezvoltarea 5G, dar și adaptarea organizațiilor, a modelelor de activitate și a strategiilor de dezvoltare a business-ului.