Noul LG G8ThinQ continuă tradiția de a le oferi consumatorilor din toată lumea o paletă largă de funcții ce sporesc comoditatea.

În plus, filosofia de design subtil și discret, ce scapă de toate elementele non-esențiale de design, oferă modelului LG G8ThinQ un aspect stilat.

Citește și despre LG V50, telefoul pliabil cu două ecrane lansat la Mobile World Congress.

LG G8ThinQ este primul smartphone din lume cu autentificare avansată prin venele palmei, funcție posibilă prin combinația de senzori cu infraroșu și camera foto ToF Z. Mai sigură decât tehnologia de recunoaștere a amprentelor, LG Hand ID identifică posesorii prin recunoașterea formei, grosimii și altor caracteristici individuale ale venelor din palmele acestora. Pentru a debloca telefonul LG G8ThinQ și întregul său conținut este suficientă simpla plasare a unei mâini pre-înregistrate în fața camerei foto frontale pentru câteva momente.

LG G8 ThinQ - camera foto

Camera foto avansată Z Camera intră din nou în scenă pentru surprinderea unor selfie-uri atractive în modul portret. Z Camera măsoară razele infraroșii reflectate de subiect, calculând adâncimea mai rapid și mai corect decât alți senzori de imagine și făcând astfel posibilă existența unor funcții precum Face Unlock.

Întrucât Z Camera vede obiectele în 3D, funcția Face Unlock e imposibil de păcălit de către imagini bidimensionale, deoarece fotografiile nu au adâncime. În plus, tehnologia ToF din LG Z Camera nu este afectată de lumina ambientală, deci acuratețea acesteia nu este influențată de lumina din surse externe.

Cu multiple metode de autentificare biometrică, LG oferă mai multe opțiuni de securitate pe smartphone decât orice alt producător, permițându-le consumatorilor să-și aleagă cea mai convenabilă variantă în funcție de circumstanțe.

Z Camera are și rolul de a obișnui utilizatorul cu experiența folosirii funcției Air Motion. Fără a atinge telefonul – funcție utilă în special la volan – utilizatorii pot prelua sau încheia apeluri, face capturi de ecran, trece de la o aplicație la alta sau ajusta volumul. Controlarea noului LG G8ThinQ e simplă, prin gesturi precum datul din mână sau „ciupirea” în aer, crescând ușurința de utilizare pentru consumatorii activi atunci când poartă mănuși sau înoată.

Spre deosebire de camerele foto deja existente, capabile să facă distincția doar între subiect și fundal, camera foto frontală de pe LG G8ThinQ măsoară în milimetri distanța dintre sine și subiect, pentru a controla intensitatea blur-ului de fundal pe 256 de niveluri, oferind selfie-uri cu mai multă profunzime. Cu un senzor de imagine de 1,22μm (cu aproximativ 10% mai mare decât pe LG V40ThinQ), noul LG G8ThinQ poate produce o imagine mult mai curată, chiar mai rapid cu ajutorul Auto Focus.

Funcția Video Portrait își face debutul pe noul LG G8 ThinQ, oferindu-le utilizatorilor control asupra funcției bokeh în timp ce filmeză în Portrait Mode cu camera principală. Analizând distanța și adâncimea prin tehnologia Dual FOV, utilizatorii pot captura exact ce văd.

Ecran de 6,1 inci

Ecranul mare QHD+ FullVision măsoară 6,1 inci, la o rezoluție de 564 pixeli per inci, în timp ce motorul de afișaj cu inteligență artificială optimizează culoarea și luminozitatea pentru diferite medii ambientale, ajutând la reducerea oboselii ochilor.

Smartphone-urile LG au un sunet de înaltă calitate ca standard, iar LG G8ThinQ nu face excepție, difuzorul Boombox Speaker cu bas profund fiind acum capabil să emită stereo. Sunetul surround realist este posibil datorită DTS:X, în timp ce convertorul Hi-Fi Quad DAC pe 32 de biți oferă detalii sonore de neegalat. LG G8ThinQ suportă și tehnologia Master Quality Authenticated (MQA), ce permite streaming audio de înaltă rezoluție comprimat fără a sacrifica calitatea sunetului.