Potrivit unui comunicat, abordarea LG în ceea ce privește inteligența artificială se învârte în jurul camerei foto și în jurul recunoașterii faciale. Astfel, noua versiune a LG V30 va avea, cel mai probabil, specificații similare, dar va ieși în evidență mulțumită controlului vocal și capacităților de recunoaștere a imaginilor.

Vision AI: Recunoașterea imaginilor și funcție de shopping

LG V30 are o cameră foto duală principală, iar acum va beneficia și de o serie de funcții de AI.

Vision AI analizează automat obiectele, recomandând cel mai bun mod de fotografiere din opt posibilități: portret, mâncare, animale de companie, peisaj, oraș, flori, răsărit și apus de soare. Unghiul de vizionare, culoarea, reflexiile de lumină, iluminarea din spate și nivelurile de saturație sunt luate toate în calcul, telefonul analizând imaginile din baza sa de date pentru a determina pe ce anume focalizează camera foto și a face recomandarea de setări optime. De exemplu, îndreptarea obiectivului către o farfurie de paste va determina selectarea modului mâncare, rezultând culori mai calde și o imagine foarte clară, cât mai apetisantă cu putință.

Prin intermediul recunoașterii inteligente a imaginilor, Vision AI oferă și sfaturi de shopping. Îndreptând pur și simplu camera foto către un obiect, Vision AI de la LG poate scana automat coduri QR, poate iniția o căutare de imagini sau poate oferi opțiuni de shopping, inclusiv locul de unde se poate cumpăra obiectul la cel mai mic preț, precum și alte produse similare de care clientul ar putea fi interesat.

Un nou mod de fotografiere în condiții de iluminare scăzută dublează automat luminozitatea imaginilor din medii întunecoase. În locul metodelor convenționale de măsurare a nivelurilor externe ale luminii, Vision AI măsoară luminozitatea imaginii ce urmează a fi înregistrată, rezultatul fiind o ajustare mult mai precisă a luminozității.

Voice AI: Comenzi vocale disponibile exclusiv pentru LG

O altă nouă funcție este Voice AI, ce permite utilizatorilor să ruleze aplicații și să schimbe setări doar prin comenzi vocale. Împreună cu Google Assistant, cele 32 de comenzi vocale disponibile exclusiv pentru LG Voice AI – în creștere fața de cele 23 de comenzi disponibile în 2017 – elimină necesitatea de a căuta prin opțiuni de meniu, permițând selectarea directă a anumitor funcții.

Anumite funcții AI nu se vor limita doar la noile modele LG, ci vor fi transmise prin actualizări de sistem și smartphone-urilor LG existente, luând în considerare specificațiile hardware și stabilitatea diferitelor modele de smartphone-uri LG, pentru o experiență maximă a utilizatorului.

Lupta pe piața telefoanelor cu AI se intensifică

Trendul inteligenței artificiale pe smartphone-uri a pornit în 2017 și nu pare să încetinească prea curând. Samsung Galaxy S8 îl are pe Bixby și oferă funcționalități similare cu cele pe care le va implementa LG, Apple se folosește de inteligență artificială pe noile sale modele, iar cei de la Huawei au și ei telefon cu unitate de procesare neurală creată special pentru inteligența artificială.