Rețeaua socială pentru profesioniști LinkedIn a lansat instrumentul de live streaming, oferind utilizatorilor posibilitatea de a transmite video-uri în timp real pe anumite grupuri sau pentru publicul larg de pe platformă.

LinkedIn Live, cum este numit noul serviciu, este disponibil în versiune beta pentru utilizatorii din Statele Unite, scrie TechCrunch, dar încă nu se știe când acest feature ar deveni disponibil și pentru alte țări.

Prin introducerea acestui feature, LinkedIn își propune să promoveze conținutul din aceleași categorii care se regăsesc în news feed: conferințe, lansări de produs, Q&As și alte evenimente desfășurate de influenceri și mentori, transmisiuni de la biroul unei companii mari de tehnologie, ceremonii de absolvire sau de premiere și multe alte evenimente.

Pentru a aduce această nouă funcționalitate pe site, LinkedIn a încheiat parteneriate cu mai mulți dezvoltatori de servicii de transmisiune live, precum Wirecast, Switcher Studio, Wowza Media Systems, Socialiv și Brandlive, urmând să se alăture și alții. Un alt partener tehnic este chiar Microsoft, compania care a achiziționat LinkedIn în 2016, asigurând codificarea cu serviciul său Azure Media.