LinkedIn are peste 500 de milioane de utilizatori și, în ultima vreme, s-a concentrat foarte mult pentru a aduce funcționalități noi și utile. Printre ele se numără și o funcție menită să identifice potențiali mentori și persoane care caută mentorat în anumite domenii, din aceeași zonă, și să le facă lipeala, profesional vorbind.

În primă faza, aplicația va sugera o listă restrânsă de mentori, iar oamenii care caută îi vor descoperi în stilul Tinder, în funcție de unde sunt și de ce interese au. Mentorii pot alege pe ce cine ar prefera să ajute. În timp, opțiunea de a deveni mentor va fi deschisă oricui, potrivit TechCrunch.

Din perspectiva celui care caută ajutor, vei putea spune că ești interesat să primești sfaturi sau feedback pe un anume subiect, iar LinkedIn îți va oferi diverși parametri pentru a-ți rafina căutarea. Vei putea căuta oameni din apropiere sau oameni care au absolvit aceleași facultăți ca și tine, vei putea chiar să cauți mentori în toată baza de date a LinkedIn.

Mentoratul în carieră este un aspect foarte important, dar nu e întotdeauna ușor de găsit persoana potrivită care să te ajute. Prin noua funcție, LinkedIn vrea să îi ajute pe membri să se găsească și să se ajute între ei și, în același timp, să creeze o comunitate mai strânsă în jurul rețelei sociale.

Ideea nu este tocmai nouă, existând mai multe servicii de sine stătătoare care exact cu asta se ocupă. Totuși, reach-ul LinkedIn este mult mai mare, iar funcția este gratuită. Potrivit unui reprezentant LinkedIn, există interes din partea utilizatorilor cu experiență mare în diverse domeni pentru a-i ajuta pe alții, deci e posibil ca noua funcționalitate să se bucure de un real succes.