Logiscool România, parte a Școlii Internaționale de Programare pentru Copii și Adolescenți, cu 35 de centre educative la nivel național, își extinde portofoliul de servicii în mediul virtual și lansează cursuri online de programare predate live de către instructori, în sistem de videoconferință.

Astfel, copiii și adolescenții vor putea învăța, stând acasă, bazele programării într-un mod simplu, interactiv și distractiv.

Sesiunile live sunt disponibile atât pentru elevii de pe întreg teritoriul țării, cât și pentru cei aflați în afara granițelor, precum Republica Moldova, Italia sau Germania. Cursurile predate exclusiv online sunt un serviciu nou, creat în contextul actual.

”Lansarea noilor cursuri online a fost un pas curajos pe care a trebuit să-l facem și-l privim ca o oportunitate de a ajunge la elevii din zonele unde nu exista o școală Logiscool, chiar și la copiii români din diaspora. Ne propunem să menținem acest program pe termen lung, pentru cei care au un program încărcat și le este mai ușor să învețe acasă sau la care nu putem ajunge în alt mod”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Sesiunile live vor începe în ultima săptămână din luna aprilie și se vor desfășura pe o platformă dedicată de videoconferință, unde instructorii și elevii vor putea comunica pe întreaga durată a lecției. Cursurile de programare sunt împărțite în module pe categorii de vârstă. Programa pentru copiii între 8 – 14 ani cuprinde 16 sesiuni, în vreme ce liceenii (între 14 -17 ani) vor avea un modul intensiv de 10 lecții. Cursurile vor avea loc atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, și vor fi disponibile în intervale orare diferite. Pentru cei interesați, Logiscool susține și sesiuni demonstrative gratuite.

Lecția online interactivă are o durată de 90 de minute și este predată de instructori tineri, în marea lor majoritate studenți sau absolvenți ai facultăților cu profil matematică-informatică. La fel ca în cazul cursurilor din sălile de clasă, metoda de predare combină jocul cu principiile de programare.

Pentru a respecta același nivel superior de excelență, toate centrele urmează un curriculum internațional, actualizat permanent de departamentul de educație al Logiscool Internațional, pe baza recomandărilor colectate de la sute de instructori și zeci de mii de elevi.

Cursurile de programare pentru elevi desfășurate online au loc cu cel mult 8 cursanți, iar prețul pornește de la 260 de lei pe lună. În plus, toți cei înscriși în program vor avea acces la o serie de materiale de suport în contul platformei Logiscool, de la tutoriale video, la resurse educative.

Cursurile Logiscool au fost suspendate în data de 11 martie, odată cu închiderea școlilor publice. Școala a oferit elevilor înscriși la cursurile sale posibilitatea de a continua procesul de învățare prin participarea la sesiuni live, sub îndrumarea instructorilor.

Logiscool România oferă cursuri de programare și robotică pentru elevi cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani. Înființată în prima parte a anului 2018, aceasta numără deja 35 de centre de programare la nivel național, fiind prezentă în București și Ilfov cu 11 centre, în Cluj, Craiova și Timișoara cu câte două centre și cu câte un sediu în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu și Târgu Mureș.

Logiscool România face parte din o rețea internațională de centre educaționale, prezentă în peste 16 țări din Europa, America și Asia. Până acum, peste 50.000 de copii au participat la cursurile, taberele și evenimentele conexe oferite de Logiscool, descoperind programarea într-un mediu plăcut și inspirațional.