Asigură-te că îți dorești să fii antreprenor

În ziua de azi, și mai ales în Silicon Valley, antreprenoriatul a devenit, cumva, un stil de viață. Este cool să lansezi un startup. Sau cel puțin așa crede lumea de acolo. De fapt, dacă vrei să o iei pe acest drum trebuie să fii pregătit pentru un program lung, să strângi cureaua ca să ai suficient de mulți bani, să treci printr-un carusel de emoții, și chiar să fii gata să faci mici sacrificii pe termen scurt.

Ia alături de tine oameni care-ți dau sfaturi bune

Oricine ar fi ei: alți antreprenori care, poate, au trecut prin aceleași dileme sau bucurii, avocați, mentori. Inspiră-te din ceea ce au realizat ei și cere-le sfatul când simți nevoia unei alte păreri.

Construiește o echipă grozavă

Adună în jurul tău și al startup-ului pe care l-ai fondat oameni pe care te poți baza că vor crește afacerea alături de tine. Nu face compromisuri.

Concentrează-te pe lucrurile cu adevărat importante pentru afacere

În momentul în care lansezi un business pot exista un milion de chestii pentru care să-și faci griji sau de care să încerci să te ocupi. Ia-o în ordinea priorităților și concentrează-ți energia pe cele cu adevărat importante: să construiești un produs excepțional, să ai o echipă grozavă și să ai o piață foarte bună pe care poți crește.

Găsește piața potrivită

Este unul dintre lucrurile care ar trebui să te obsedeze în momentul în care decizi să lansezi un business. Deși este posibil să-ți placă varianta inițială a produsului tău, nu te încăpățâna și fii pregătit să-l ajustezi până ce se va plia pe nevoile consumatorilor și a pieței. Altfel, s-ar putea să dai greș.

Bucură-te de călătorie

Este greu să fondezi un startup. Vei vedea. Totuși, să ai afacerea ta și să încerci să schimbi lumea poate fi cel mai tare lucru pe care-l vei face vreodată. Gândește-te la tot ce vei putea aduce nou pe piață, la impactul pe care produsele tale îl vor avea în viața utilizatorilor și bucură-te de călătorie!