Între 5 și 30 septembrie, TechHub Bucharest organizează o serie de evenimente dedicate antreprenorilor care dezvoltă produse în industria fintech sau au o idee în acest sens. Startup-urile vor avea ocazia să participe la sesiuni de feedback, discuții private și întâlniri cu specialiști din industria financiar-bancară.

Luna fintech se va încheia pe 29 septembrie cu Demo Night, o competiție de prezentare a celor mai bune produse în domeniu. Participarea este gratuită, iar aplicațiile sunt deschise online până pe 21 septembrie.

Programul este organizat de comunitatea TechHub Bucharest în parteneriat cu Raiffeisen Bank și se adresează  antreprenorilor care inovează în industria financiar-bancară și care creează tehnologii pentru creșterea performanței în domeniu. Acesta debutează pe 5 septembrie cu o dezbatere deschisă publicului despre industria fintech, cum se diferențiază aceasta și care este potențialul României, la nivel global, în această direcție. Participarea la eveniment este gratuită, iar înscrierile se fac online pe site-ul programului.

Timp de 4 săptămâni, peste 400 de fondatori de startup-uri, antreprenori, oameni de produs și pasionați de tehnologie sunt așteptați să participe la program. Aceștia pot opta pentru sesiunile de feedback unu la unu, sau pot participa la discuțiile deschise cu experți locali și fondatori de startup-uri fintech. Întâlnirile vor avea ca puncte de dezbatere subiecte precum evoluția industriei, sistemele tehnologice folosite de bănci, nevoile și perspectivele pieței, dar și poveștile de succes ale startup-urilor existente.

În plus, pe parcursul lunii septembrie, antreprenorii care lucrează la produse în industria fintech pot lucra gratis de la TechHub Bucharest, din spațiul de co-working, pentru a intra mai ușor în contact cu specialiștii și participanții la program.

TH Audience

Printre invitații care vor participa la evenimentele organizate în cadrul programului se numără Marius Solescu - General Manager Ferratum Group, Sorina Bera - CEO Allevo, Daniel Nicolescu - Managing Partner & Co-founder Symphopay, Antonio Eram- CEO Netopia, Lisa Guțu - Co-founder & COO Fentury, Petru Dimulescu - Software Engineer Transferwise, dar și alți profesioniști care vor fi anunțați pe parcurs, pe site-ul programului.

”Luna fintech la TechHub Bucharest este un program dedicat antreprenorilor în tehnologie care dezvoltă produse în această industrie. Pe parcursul a patru săptămâni vom organiza în mod constant evenimente care să susțină fondatorii de startup-uri să dezvolte produse în domeniul tehnologiilor financiare și să vină cu soluții pentru a răspune nevoilor pieței. Dincolo de sprijinul pe care îl punem la dispoziția acestora prin sesiuni de mentorat și întâlniri cu profesioniști din industrie, ne dorim să aflăm mai multe despre perspectivele fintech în România și la nivel regional și să creăm mai multe oportunități în acest sens.”, explică Daniel Dragomir, CEO TechHub Bucharest.

Echipele care dezvoltă produse în industria fintech vor avea ocazia să le prezinte în cadrul Fintech Demo Night, o competiție de pitching care se adresează startup-urilor care au dezvoltat cel puțin un prototip funcțional pentru produsul lor și care își doresc să primească feedback din partea audienței.

Înscrierile se pot face pe site-ul programului până pe 21 septembrie, iar participarea la eveniment este gratuită. Finaliștii vor fi anunțați pe 23 septembrie, iar Fintech Demo Night va avea loc pe data de 29 septembrie, la TechHub Bucharest.

Înainte de competiția de pitching, startup-urile interesate pot participa la sesiunile introductive de pregătire a prezentărilor organizate în cadrul programului. Detalii și actualizări despre evenimente sunt disponibile online.

Persoanele interesate să participe la evenimentul de deschidere a programului, care va avea loc luni, 5 septembrie, începând cu ora 19:00, se pot înscrie online pe bucharest.techhub.com/events. Participarea este gratuită.