În acest moment, testele privind ascunderea numărului de like-uri de pe Insta se derulează și în Statele Unite, însă lumea este mai mult ca sigură că de pe urma acestei decizii influencerii vor avea de suferit, scrie TechCrunch.

”Vom lua decizii dacă vor ajuta la bunăstarea oamenilor și la sănătatea lor emoțională, chiar dacă afacerile vor avea de suferit”, declară CEO-ul Instagram, Adam Mosseri.

În acest sens, începând de săptămâna aceasta, Instagram va extinde în Statele Unite testul privind ascunderea numărului de like-uri.

”Ideea din spatele acestei decizii este de a depresuriza Insagram, de a-l face un mediu mai puțin competitiv, și de a le da oamenilor mai multă libertate pentru a se concentra pe conectarea cu oamenii pe care îi iubesc și lucrurile care îi inspiră”, au mai spus oficialii Instagram, menționând faptul că scopul acestui experiment este de a ”reduce anxietatea” și ”comparațiile din punct de vedere social”.

Testul privind ascunderea numărului de like-uri pe Instagram a început în luna aprilie a acestui an pentru utilizatori din Canada, fiind extins în Irlanda, Italia, Japonia, Brazilia, Australia și Noua Zeelandă în luna iulie. Totodată, Facebook a început un experiment similar în luna septembrie în Australia.

Foto: techcrunch.com