MaintainX e o platformă SaaS care permite lucrătorilor industriali, celor de pe platforme petroliere sau care sunt pe siturile de construcții să digitalizeze fluxurile, să nu se mai bazeze pe clipboard-uri și Excel-uri. Acest lucru le permite managerilor să monitorizeze mai bine activitatea.

MaintainX a primit o investiție de 39 de milioane de dolari în Serie B, la care se adaugă și 11 milioane de dolari în Serie A, investiție care nu a fost anunțată anterior. Printre investitori se află Bessemer Venture Partners, Amity Ventures, Vulcan Capital, August Capital, Ridge Ventures, OldSlip Group, dar și angel investori ca Daniel Dines, fondator și CEO UiPath, dar și Dan Lupu, partner la Earlybird Capital, dar acum investitor privat pentru MaintainX.

Software-ul creat de MaintainX permite managerilor și lucrătorilor din prima linie să digitalizeze fluxurile, verificările și toate aspectele care anterior erau puse poate în tabeluri sau pe clipboard-uri. Cu MaintainX lucrătorii pot monitoriza mentenanța, pot face prevenție și controla operațiunile zilnice într-un mod mai clar. Astfel, se elimină din greșelile umane și se câștigă mii de ore.

„Indiferent dacă e vorba de un echipament sau de un sit industrial, există un muncitor în prima linie care are grijă de acestea. Adevărul e că industriile se bazează în această zonă pe hârtie și pe clipboard-uri. Acest lucru duce la scăderea productivității și la miliarde de dolari irosite în fiecare an”, a declarat Chris Țurlică, CEO și cofondator.

Astfel, piața pe care activează MaintainX e formată din 2,7 miliarde de lucrători care nu stau la birou. Rata de retenție pentru MaintainX este de 98% și sunt mii de companii în 20 de țări care folosesc uneltele digitale.

Startup-ul a fost fondat în 2018 și a crescut rapid în pandemie, atunci când companiile au vrut să rezolve multiple provocări logistice și să managerieze echipe remote. Veniturile au crescut de 12 ori de la începutul lui 2020. MaintainX e folosit în industria grea, mentenanță municipală, ospitalitate, educație și sănătate. Conform datelor companiei, firmele care folosesc serviciile startup-ului au avut o creștere a productivității de 40% și o scădere a costurilor cu training-ul de 30%.

Cristian Țurlică, adică Chris Țurlică pentru americani, a fondat anterior startup-ul Voo, despre care start-up.ro a scris încă din 2016. Voo era o aplicație de iMessage pentru iPhone care permitea planificare ieșirilor cu prietenii direct din interfața de iOS.

Cristian Țurlică are 27 de ani și este din Tulcea. A plecat la 15 ani în America, a făcut liceul în Connecticut și facultatea la McGill. După aceea a lucrat la un fond de investiții din Boston și a decis să-și încerce norocul în Silicon Valley. A traversat America de la un capăt la celălalt și s-a stabilit în San Francisco.

În 2017, Voo a fost vândut de către Turlică spre Townsquared. Odată cu lansarea MaintainX, i-am spus acestui startup „Slack pentru muncitori”. El a devenit mult mai mult decât atât, fiind o platformă de administrare pentru muncitorii din multiple domenii.