Deschiderea MATER este estimată pentru toamna acestui an, iar echipa din spatele acestei biblioteci își dorește să strângă 15.000 de euro prin donații din partea susțintătorilor.
Echipa MATER va arhiva, sorta și prezenta mostre din cele mai noi și speciale materiale de pe piață – astfel publicul specializat din domenii precum arhitectura, design interior, de produs, modă, arte vizuale, publicitate sau construcții a avea acces la o bază de date utilă pentru dezvoltarea de noi produse și proiecte.
“Am creat ideea bibliotecii de materiale cu gândul la profesioniștii din arhitectură, design, advertising și alte industrii creative. Experiența de a atinge și compara materiale diferite este esențială pentru procesul creativ, și am decis să implicăm această comunitate de la începutul proiectului. Oferim astfel beneficiarilor și susținătorilor bibliotecii ocazia de a se implica în MATER și de a ne susține atât financiar, cât și printr-un vot de încredere în acest proiect curajos“, declară Florin Cobuz, co-fondator MATER.
Banii strânși din campanie, care se va derula pe Startarium, vor fi folosiți pentru a construi cele 30 de module de expunere a materialelor.
În schimbul donațiilor oamenii vor primi recompense ce constau în abonamente la biblioteca de materiale, obiecte de design ce includ materiale inedite sau opțiunea de a deveni co-fondator al proiectului.
MATER este prima bibliotecă de materiale din România și Europa de Sud-Est. Va fi deschisă în octombrie 2017 și va expune 3.000 de materiale într-o primă etapă. MATER este un proiect care va aduce în București un concept deja prezent în marile capitale ale lumii, ca New York, Paris, Milano și Shanghai – centre care arhivează mii de materiale și sunt astfel punctul de pornire al inovației în design, urbanism și arhitectură.