Anul acesta, termenul limită pentru înscrierea propunerilor de evenimente este 15 septembrie 2018. Până în acest moment, au fost deja selectate 17 organizații pentru finanțare pentru a organiza 20 de evenimente de tehnologie și programare. Le puteți descoperi pe site-ul evenimentului.

Pentru finanțări pot aplica doar organizaţii non-profit legal înființate în România, inclusiv asociații comunitare, asociaţii de părinți, asociații de elevi, asociații de profesori sau organizații din domeniul educației. Fiecare propunere selectată pentru finanțare va primi o sumă de până la 300 euro pentru a fi implementată.

Evenimentele organizate în cadrul Meet and Code se vor adresa copiilor și tinerilor cu vârste între 8 și 24 de ani care vor fi introduși în lumea tehnologiei și a programării într-un mod distractiv. Scopul evenimentelor este acela de a arăta cât de plăcută și interesantă poate fi programarea și cum poate fi utilizată pentru a aduce la viaţă noi idei cu ajutorul codului.

Meet and Code, inițiativă aflată deja la a doua ediție, este inițiată și finanțată de compania SAP în parteneriat cu Haus des Stiftens GmbH prin portalul IT Stifter-helfen și alți parteneri TechSoup Europe. În România, Meet and Code este derulată de Asociația Techsoup, susținătoare a activităților Europe Code Week în România.

În 2017, Meet and Code a însemnat la nivel european peste 600 de evenimente organizate în timpul Europe Code Week - Săptămâna Europeană a Programării.

Nou în ediția 2018: premiile Meet and Code pentru cele mai bune evenimente

Anul acesta, Meet and Code caută cele mai creative și originale evenimente din toate cele 22 de țări participante. Premiile se vor acorda pentru 3 categorii: Kick and code, Innovation și Diversity.

În cadrul fiecărei categorii, la nivel internațional, vor fi premiate 5 evenimente. Doi reprezentanți din fiecare organizație câștigătoare vor fi invitați la un eveniment final de două zile la sediul companiei SAP din Walldorf. În plus, primul câștigător din fiecare categorie va primi un premiu de 2.500 de euro.

ONG-urile își pot propune evenimente de tehnologie și programare pe site-ul evenimentului până pe 15 septembrie 2018.

Inițiativa Meet and Code sprijină evenimente de tehnologie și programare în 22 țări europene: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția și Ucraina.

TechSoup Europe face parte din reţeaua TechSoup Global Network și este un conector între universul noilor tehnologii și implementarea de schimbări în societate. Reţeaua din Europa este formată din 28 de organizaţii partenere care sprijină 250,000 de organizaţii non-profit în 48 de ţări.

Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori.