Trăim o perioadă complicată. Plină de furie, emoție și senzații de frică. Ordonanța de Urgență aprobată de guvernul Grindeanu ne pune într-o situație complicată. Partenerii străini ne avertizează, antreprenorii sunt îngrijorați. Ce facem? Am decis să luăm atitudine. Una pașnică și asumată.

ordonanta de urgenta cover photo

Nu facem politică. Ceea ce dorim noi nu ține de un partid. În ochii noștri nu contează PSD, ALDE, PNL sau USR. Respectăm rezultatul alegerilor, dar considerăm că alianța câștigătoare trebuie să-și respecte programul de guvernare, cel în care nu există vreo mențiune a modificării Codului Penal.

Românii au arătat ce vor. În stradă s-au adunat peste 300.000 de oameni. Și să ne gândim la cei rămași acasă, la bunicii care au vrut să vină, la mamele sau tații care au stat acasă cu cei mici. A fost cel mai mare protest de la Revoluție încoace. Până aseară a fost unul pașnic, cu oameni frumoși. Cu toate acestea, câteva elemente violente au stricat acest lucru. Ei nu reprezintă majoritatea oamenilor ieșiți. Peste 100.000 de oameni în București, zeci de mii în Timișoara, Cluj, Iași, Bacău, Brașov.

Retrageți ordonanța!

Zeci de mii de oameni protestează de câteva zile. Se stă în frig, se strigă diverse lucruri. Oamenii sunt revoltați, sunt supărați, dar protestează pașnic. Sunt oameni care muncesc, care plătesc taxe, care vor să trăiască într-o țara normală. Suntem alături de ei așa cum putem mai bine, astfel că lansăm astăzi campania prin care promovăm cea mai simplă soluție: RETRAGEȚI ORDONANȚA!

Este o perioadă critică pentru viitorul țării și, în aceste momente cruciale, wall-street.ro și start-up.ro.susțin evoluția democratică coerentă și previzibilă a mediilor sociale și de business.

Spiritul și valorile echipei România mor, în cazul în care clasă politică este lăsată să legifereze corupția

Mai departe de propriile opinii, am ales să discutăm cu zeci de manageri din mediul de business, de la mici antreprenori intrați recent pe piață, până la fondatori de business-uri care administrează milioane de euro.

Din transporturi, IT&C, infrastructură, dezvoltatori, retail online și tradițional, până la manufactură sau servicii online, toți subliniază felurile în care aceste ordonanțe de urgență ar putea submina statul de drept și, implicit, viitorul economic al României.

Indiferent că suntem jurnaliști, manageri, antreprenori, fie că ieșim în fiecare stradă sau stăm acasă și urmărim evenimentele la TV sau online, cu toții ne dorim același lucru: NORMALITATE.

Nu vrem demisia Guvernului

Nu vrem demisia Guvernului. Acest lucru va duce la aprobarea automată a Ordonanței. Nici noi, nici cei care ne susțin inițiativă, nu credem că o criză politică ar fi soluția. Nu vrem haos, instabilitate sau violențe. Vrem o justiție normală, să nu atacăm statul de drept. Vrem ca cei care muncesc cu greu pentru 45.000 de euro să nu fie mai prejos de cei care pot fura aceeași sumă fără să pățească nimic. Nu vrem să emigrăm. Nu vrem să înjurăm în fiecare zi țara în care trăim. Știm să respectăm regulile democrației, dar avem nevoie să primim acel respect înapoi.

Soluția este simplă: retrageți ordonanța! Mai avem foarte puțin timp la dispoziție. Guvernul are astăzi această șansă: de a își asuma o greșeală și de a o repara.

start-up.ro și wall-street.ro speră să contribuie, prin această inițiativă la o decizie înțeleaptă din partea Guvernului – retragerea de urgență a Ordonanțelor de Urgență și consultări democratice, publice, pe marginea lor. Presiunile diplomatice și internaționale, avertizările “voalate” ale mai multor state din lume, precum și ale Parlamentului European par a nu fi suficiente pentru că Guvernul Grindeanu să cedeze. Vocea noastră, a tuturor, trebuie să conteze!

"Spiritul și valorile echipei România mor, în cazul în care clasă politică este lăsată să legifereze corupția! Iar fără spiritul și fără valorile acestea nu mergem mai departe, nu putem să fim mai mult decât o populație, să fim o societate bazată pe încredere și entuziasm în viitorul nostru", spune unul dintre managerii intervievați.

Va invităm să vă alăturați în campania noastră, începută astăzi și care se va încheia când va fi găsită o soluție. Apărați statul de drept! Distribuiți mesajul mai departe, imaginea sau pur și simplu dorințele voastre privind statul de drept. Publicați pe Facebook folosind hashtag-ul #statdedrept.