Software-ul theCoRD.ai (the Coaching Results Driven AI) este o soluție tehnologică care se bazează pe dezvoltarea unor algoritmi deep learning NLP (Natural Language Processing) și antrenarea motorului de învățare automată pentru a furniza recomadări personalizate de coaching pentru a ajuta clienții să reducă diferențele dintre planificare și acțiune.
Software-ul de inteligență artificială este proiectat și dezvoltat în colaborare cu experți români în Deep Learning Models și Natural Language Processing de la Centrul de Cercetare în Procesarea Limbajului Natural al Facultății de Matematică și Științe Informatice, Universitatea București (Human Language Technologies Research Center, University of Bucharest).
Conceptul tehnologic dezvoltat de Meta Education în soluția theCoRD.ai este proiectat să reducă tendința de procrastinare la locul de muncă.
Această tendință umană este asociată cu o varietate de efecte negative, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.
În primul rând, procrastinarea la locul de muncă determinaăo productivitate redusă și o performanță mai slabă în rândul angajaților.
În al doilea rând, 94% dintre cei care tind să amâne implementarea unor task-uri au indicat că amânarea are un efect negativ asupra fericirii și sănătății lor mintale, iar 18% au indicat că acest efect este extrem de negativ (Studiul Asociației Americane de Psihologie, 2020).
La fel se întâmplă și cu programele de coaching și training implementate în companii: mai mult de 70% din acțiunile identificate și planificate nu urmează să fie implementate de către angajați.
Soluția theCoRD.ai este un gamified adaptive coach, asociat cu un conținut de coaching de ultimă generație.
Motorul de învățare NLP bazat pe inteligență artificială va fi capabil să detecteze punctele cheie ale unei sesiuni de coaching și să genereze automat întrebări de coaching și conținut gamificat pe baza modelelor identificate, pentru a reduce decalajul dintre planificarea unei acțiuni și implementarea acesteia înainte că această să devină un cost asociat procrastinării.
Investiția în valoare de 121.000 de euro primită de Meta Education va fi utilizată pentru dezvoltarea soluției tehnologice, construirea și testarea unui prototip de algoritm NLP în condiții reale și îmbunătățirea continuă a performanței acestuia.
Meta Education este responsabilă de crearea motorului de învățare adaptivă, iar partenerul sau de cercetare și dezvoltare – Centrul de Cercetare în Procesarea Limbajului Natural al Universității București – va fi responsabil de proiectarea algoritmilor de inteligență artificială.
Centrul de Cercetare în Procesarea Limbajului Natural al Universității București are o expertiză semnificativă în cercetare în diferite domenii multidisciplinare legate de procesarea limbajului natural, științe umaniste digitale, învățarea automată, calculul cognitiv, lingvistică și inteligență artificială generală, care sunt tehnologiile de bază necesare dezvoltării motorului AI.
Fondurile oferite de Innovation Norway pentru proiectul ”Virtual simulated platform for automated coaching-testing” sunt parte a programului ”Dezvoltarea IMM-urilor în România – Sprijin pentru Startup-uri”, susținut de Guvernul Norvegiei.
Compania Meta Education a fost fondată în 2019 de Ruxandra Nadia Bitu, iar la momentul actual echipa proiectului theCoRD.ai reunește coachi profesioniști, specialiști în business și experți în Machine Learning cu experiență internațională pentru companii precum Amazon AWS pentru serviciul de voce Alexa.