Ca o comparație, noul Surface Laptop nu se diferențiază atât de mult ca performanță de MacBook-urile de 12 inci ale rivalilor de la Apple, sau chiar de vechiul Air care nu a mai primit un upgrade din 2015. Acestea vor veni cu un ecran de 13,5 inci și cu procesoare i5 sau i7, după alegerea fiecăruia. Una dintre trăsăturile definitorii este invelișul tastaturii care este fabricat din Alcantara, un material folosit și la cover-urile premium pentru tabletele 2 in 1 din gama Surface Pro.

De asemenea, Surface Laptop va veni în patru culori (platinum, burgundy, cobalt blue, și graphite gold) și, foarte important, va dispune de touchscreen și de compatibilitate cu stilusul Surface Pen. Acesta va fi primul device de la Microsoft care se va folosi de noul Windows 10 S, un sistem light de operare care promite să repare multe din greșelile care s-au făcut în trecut. Însă aici e cu dus ți întors. O veste nu prea bună pentru mulți dintre voi este faptul că Microsoft va limita software-ul pe care îl vei putea instala pe noul ultrabook la cel pe care-l găsim în Windows Store. Asta înseamnă ”pa-pa” Google Chrome, cel puțin.

La un preț de 999 de dolari acesta este mai ieftin decât MacBook-ul Pro de la Apple, și poate fi o alternativă foarte bună. Însă aici totul va depinde de preferințe. Un rol foarte important va fi jucat de sistemul de operare care la prima vedere suferă în comparație cu concurența. Data de lansare pe piața din România este încă necunoscută.

Foto: Microsoft