Cele două companii și-au propus să ofere traininguri pentru circa 15.000 de angajați în următorii trei ani, scopul acestora fiind de a crește numărul oamenilor pregătiți pentru a lucra pe acest segment, scrie TechCrunch.

Trainignurile oferite de Microsoft și General Assembly vor avea ca focus zone precum inteligența artificială, machine learning, cloud, data engineering.

În primul an al acestui program, Microsoft se va axa pe pregătirea a 2.000 de angajați, urmând să le facă mai ușoară tranziția spre lucrul pe AI și machine learning. Până în 2022, Microsoft și-a propus să pregătească încă 13.000 de angajați, oferindu-le acestora abilități în domeniul inteligenței artificiale.

Totodată, Microsoft se va alătura inițiativei General Assembly, AI Standards Board, din care mai fac parte și alte companii. În următoarea jumătate de an, Board-ul va ajuta la definirea unor standarde pentru abilitățile AI, va dezvolta un cadru necesar noilor posturi create.

La mijlocul lunii martie, Microsoft a anunțat lansarea AI Business School, un proiect prin care dorește să ofere cursuri gratuite antreprenorilor și managerilor din toată lumea.

Cursurile oferite de Microsoft în cadrul AI Business School se concentrează pe patru mari teme: strategie, cultură, elemente de bază despre tehnologie și etica în inteligența artificială.

AI Business School a fost dezvoltată în parteneriat cu INSEAD, o școală de afaceri postuniversitară cu campusuri în Europa, Asia și Orientul Mijlociu, și oferă perspective din partea unor directori din diferite industrii și funcții operaționale despre depășirea principalelor provocări cu care se confruntă atunci când utilizează AI în organizații.