Prin AI Business School, Microsoft pune la dispoziția oamenilor de afaceri din întreaga lume studii de caz și cursuri video. Scopul celor de la Microsoft este de a-i ajuta pe aceștia să implementeze cu succes o strategie AI (inteligență artificială) în organizația lor, scriu jurnaliștii TheVerge.

Materialul pe care gigantul american îl pune la dispoziția cursanților este realizat în urma a trei ani de documentare și discuții cu clienții Microsoft, în urma cărora reprezentanții companiei au aflat care sunt nevoile și lipsurile acestora și care sunt conceptele pe care au nevoie să le stăpânească pentru a reuși să implementeze cu succes o strategie AI în cadrul business-urilor lor.

Cursurile oferite de Microsoft în cadrul AI Business School se concentrează pe patru mari teme: strategie, cultură, elemente de bază despre tehnologie și etica în inteligența artificială.

AI Business School a fost dezvoltată în parteneriat cu INSEAD, o școală de afaceri postuniversitară cu campusuri în Europa, Asia și Orientul Mijlociu, și oferă perspective din partea unor directori din diferite industrii și funcții operaționale despre depășirea principalelor provocări cu care se confruntă atunci când utilizează AI în organizații.

Curriculum-ul este axat pe patru module cheie de învățare: strategie, cultură, AI responsabilă și tehnologia AI:

    • Strategia AI: Cele mai bune practici despre modul de abordare strategică de succes a AI din diferite industrii verticale, inclusiv expertiză comună de la clienți precum: Jabil (producție), Telefonica (telecom), MS Stores (retail) și Oscher Health (sănătate).
    • Cultura AI: Mai multe experiențe detaliate și orientări privind abordarea AI și impactul acesteia asupra organizațiilor și cele mai bune abordări pentru crearea unei culturi AI-ready. Studiile de caz detaliate de la abordarea AI internă a Microsoft includ: Chris Capossela, CMO Microsoft, Amy Hood, CFO Microsoft, Judson Althoff, EVP Microsoft și Mitra Azizirad, CVP Microsoft AI.
    • AI responsabilă: Președintele Microsoft, Brad Smith, poartă o discuție cu privire la abordările AI responsabile, incluzând documentații tehnice detaliate despre lecțiile Microsoft învățate în urma eforturilor AI inițiale, precum și instrucțiuni comune pentru abordarea utilizării AI într-o manieră etică și responsabilă.
    • Tehnologia AI: Principii tehnologice fundamentale ale AI care pun bazele succesului prin implementări AI, inclusiv sesiuni cu Harry Shum, EVP Microsoft, Lili Cheng, CVP Microsoft, Steve Guggenheimer, CVP Microsoft și alții.

Inițiativa Microsoft vine la scurt timp după ce un studiu realizat de un fond de investiții londonez arată faptul că, dintre startup-urile europene considerate a fi de AI, doar 40% chiar folosesc inteligența arficială într-o măsură în care să poată fi numit materialul de lucru al afacerilor.

Microsoft aduce în România Surface Pro 6 și Surface Laptop 2 pentru companii