ONG-urile interesate să devină parteneri în acest program sunt invitate să transmită pe adresa [email protected] o scurtă prezentare despre experiența organizației în proiecte de educație. În urma unei preselecții, o parte dintre acestea vor fi invitate într-un proces de finanțare.
Astfel, ONG-urile care doresc să facă parte din acest parteneriat pot trimite aplicațiile până pe data de 10 ianuarie, ora 21.00.
Aplicația inițială constă într-o scurtă prezentare în Power Point (cel mult 12 slideuri), în limba engleză, despre experiența organizației în proiecte de educație, educație pentru dezvoltarea de abilități digitale pentru copii, lucru cu grupuri defavorizate, lucru cu profesori, alte proiecte relevante în aceste zone- educație și lucru cu grupuri defavorizate.
Cei de la Microsoft vă recomandă să urmăriți în prezentare următoarele aspecte:
- de ce are organizația un interes în programele de educație, care este motivația pentru a continua în acest domeniu
- număr de angajați permanenți și colaboratori
- top 3 proiecte din ultimii 3 ani - descriere pe scurt incluzând număr de beneficiari și buget
- o descriere detaliată a fiecărui proiect cu referire la număr de beneficiari, metodologia folosită, buget alocat, rezultate /impact și orice altceva considerați relevant
- expertiza și experiența în proiecte de educație
- o scurtă selecție de apariții în media
Decizia privind invitarea organizațiilor în faza următoare a procesului de finanțare se va lua până la data de 18 ianuarie 2017 și va fi comunicată tuturor celor care au transmis prezentările pe email. Decizia va fi luată în această fază de reprezentanți ai Microsoft România și ai ARC România.
Organizațiile care vor merge mai departe vor fi invitate să depună o propunere de proiect spre finanțare până la data de 6 februarie 2018, decizia finală despre parteneriatele care vor fi implementate urmând a fi comunicată pe 15 februarie astfel încât implementarea să poată începe din luna martie.