Nu a fost dezvăluită suma pe care Microsoft urmează să o investească în startup-ul de ride-hailing, dar Grab va adopa Azure, platforma care execută aplicații de cloud computing și stochează date. Potrivit publicației Bloomberg, această investiție face parte dintr-o finanțare totală de 3 miliarde de dolari pe care Grab și-a propus să o primească până la sfârșitul acestui an.

Acordul a fost stabilit pentru o perioadă de cinci ani, timp în care cele două companii vor colabora pe tehnologii precum big data, inteligență artificială și platforme dedicate vehiculelor conectate. Astfel, Microsoft intră în competiție cu Amazon, care este deja unul dintre furnizorii de cloud ai Grab și a lucrat anterior cu acționarul majoritar Didi Chuxing pentru a adopa noile tehnologii.

Cu ajutorul capacităților de procesare a limbajului natural al platformei Azure, Grab vrea să ofere șoferilor și pasagerilor traduceri în timp real. Cele două companii vor explora și mecanisme de autentificare, cum ar fi recunoașterea facială, pentru a îmbunătăți siguranța pasagerilor și a șoferilor, se arată în comunicatul publicat de Microsoft. De asemenea, vor căuta soluții pentru a anticipa și preveni tranzacțiile frauduloase pe platforma Grab, precum și explorarea tehnologiilor de recunoaștere a imaginilor și computer vision, pentru a îmbunătăți experiența de șofer și utilizator.

Recent, și Toyota și grupul SoftBank au devenit parteneri în dezvoltarea mașinilor viitorului, iar unul dintre obiectivele asocierii este să lucreze la platforma de servicii dedicate vehiculelor conectate a celor de la Toyota