Așa cum ne-au obișnuit, șeicii își doresc să țină pasul cu revoluția tehnologică și, pe lângă adopția unora dintre cele mai noi și hot tehnologii, au început să numească în cabinetul ministerial persoane al căror scop este găsirea de soluții prin care Emiratele vor deveni un jucăror important pe acest segment (aceștia își doresc ca în următoarea sută de ani să ajungă să construiască apartamente pe Marte).

Astfel, Omar Bin Sultan (27 de ani) este primul ministru pentru...inteligență artificială. Numirea acestuia a fost anunțată pe Twitter, poate deloc neașteptat, de către șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premierul Emiratelor Arabe Unite, vicepreședintele și conducătorul emiratelor. ”Noul guvern este un guvern dedicat noii populații a emiratelor. Acesta va susține știința și cercetarea”, a spus acesta, citat de Arabian Business.

Numirea unui ministru dedicat pe acest segment vine la doar câteva zile după ce șeicul Mohammed a anunțat strategia Emiratelor Arabe Unite (UAE) pentru inteligență artificială ca parte a obiectivelor pentru centenarul UAE din 2070 (prin care statul va investi masiv în domeniul inteligenței artificiale).

Printre noile poziții din cabinet se numără ministrul pentru Științe Avansate, Securitatea Alimentară.

Photo by Anson Antony on Unsplash