În cadrul unei emisiuni postată de Business Insider, Tom Lee, co-fondatorul FundStrat Global Advisor, a declarat că în următorii 5 ani, prețul bitcoin ar putea ajunge la 25.000 de dolari. Asta după ce, mai mult ca sigur, va trece de 6.000 de dolari până la mijlocul anului viitor.

”Cred că bitcoin-ul a fost văzut, destul de mult, ca funcționând ca și o rețea socială. Adică, cu cât este mai mult engagement în privința sa, cu atât crește valoarea sa”, a spus Tom Lee, precizând că estimarea sa are la bază Legea lui Metcalfe. Adică, că valoarea unei rețele de comunicații este proporțională cu pătratul numărului de utilizatori conectați la sistem.

Estimarea lui Lee este legată și de celelalte monede virtuale existente pe piață. După părerea acestuia, cu cât sunt lansate mai multe criptomonede, cu atât bitcoin-ul este folosit ca și referință. De aceea, cu cât există mai multe monede virtuale, cu atât ar putea crește valoarea bitcoin.

Prețul bitcoin fluctuează de la o zi la alta. Cea mai recentă evaluare plasează prețul acestei monede la 5.841 de dolari.

Fie că ne place sau nu, bitcoin este un cuvânt aflat pe buzele tuturor. De altfel, pe lângă faptul că sunt deja proprietăți care pot fi achiziționate prin intermediul acestei monede, au început să apară și cursuri universitare la care poți învăța mai multe despre bitcoin, criptomonede sau tehnologii blockchain.

Urmăriți în întregime emisiunea realizată de Business Insider.