Moto Z3 Play păstrează un design similar modelelor anterioare, lucru de așteptat, având în vedere că își păstrează compatibilitatea cu modulele disponibile deja pe piață. Device-ul are acum un ecran full HD de 6 inch de tip Super AMOLED și formatul este 18:9. Sub acesta se ascund un procesor Snapdragon 636, 4GB de memorie RAM și 32 sau 64GB spațiu de stocare.

Camera foto principală este duală, cu senzori de 12 și 5MP, capabilă să realizeze fotografii de tip portret, cu fundal blurat. Camera pentru selfie-uri are 8MP. Rămâne de văzut cât de bine se va descurca bateria, având în vedere că aceasta este de numai 3.000 mAh. Mufa jack pentru căști nu există, dar grosimea telefonului este foarte mică, deci lipsa acelui port este justificată.

Telefonul are sticlă atât pe față cât și pe spate, iar cadrul este din aluminiu. Interesant este faptul că cei de la Motorola au decis să pună butonul de amprente pe laterala dreaptă, unde de regulă se găsește butonul de power, iar deasupra lui se află butoanele de volum. Butonul de power este pe laterala stângă.

Moto Z3 Play ar putea costa circa 500 de euro, dar în pachet va fi inclus și un modul de baterie externă.